Afbeelding
Brett Jordan

Antwoord op ex-art. 36 vragen over de Flevolandse woonagenda

Politiek

ZEEWOLDE ā€“ Het college van B en W heeft gereageerd op de ex art 36 vragen gesteld door de lokale fractie PvdA/GroenLinks omtrent de Woonwensen die centraal staan in de Flevolandse Woonagenda.

B en W licht toe dat om te komen tot de Flevolandse woonagenda eind 2020 het procesplan is vastgesteld. Vervolgens is de provincie samen met de gemeenten op ambtelijk niveau aan de slag gegaan om de agenda verder vorm te geven. ā€œInmiddels zijn de contouren voor de woonagenda in beeld. Die worden uitgewerkt in een concept-woonagenda.ā€

Op woensdag 31 maart heeft een bestuurlijk overleg plaatsgevonden. De portefeuillehouder is middels een presentatie meegenomen in de contouren van de Flevolandse woonagenda.

B en W geeft aan dat het college voorafgaand aan de commissievergadering van 19 mei geen gelegenheid heeft gehad een reactie te geven.

B en W geeft aan geen informatie of standpunt te hebben gedeeld met het college van provinciale staten? ā€œTijdens het bestuurlijk overleg is oriĆ«nterend over herkenning van de in de woonagenda te benoemen themaā€™s gesproken. Het betreft tot nu toe vooral een inventarisatie en bundeling van bestaand beleid, waarbij gekeken is naar gedeelde themaā€™s en uitdagingen als vertrekpunt.ā€

B en W verwacht in de tweede helft van 2021 haar standpunt met raad te delen, maar laat weten in februari de raad al geĆÆnformeerd te hebben door toezending van de nieuwsbrief Flevolandse woonagenda.

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30