Randmeerzone Zeewolde
Randmeerzone Zeewolde Saskia de Wijk

Omgevingsvisie: Mening over of een idee voor toekomstig Zeewolde? Laat het horen!

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - De gemeente lanceerde twee jaar geleden de ‘Toekomstvisie Zeewolde 2040’. Inwoners konden via diverse themabijeenkomsten, enquêtes en vlogs meedenken over hoe Zeewolde er in de toekomst uit zou moeten zien. Vanuit die Toekomstvisie is er nu een ontwerp Omgevingsvisie opgesteld.

Het ontwerp Omgevingsvisie ligt tot en met 13 juli ter inzage. “Inwoners zijn van harte uitgenodigd om aan te geven wat ze er van vinden”, licht wethouder Winnie Prins toe. “Ook als er nieuwe ideeën en/of wensen zijn: laat het ons weten.”

De Omgevingsvisie is een visie op hoofdlijnen van het beleid over de toekomst van de hele gemeente. De visie gaat over de fysieke leefomgeving en richt zich op de mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen maar ook op een gezond en veilig leefklimaat. Tevens dient de visie als kapstok voor nieuwe initiatieven.

Toegankelijk
Om de Omgevingsvisie voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken is er een overzichtelijke website gemaakt. Deze is te vinden op www.zeewolde.nl/omgevingsvisie.

De visie is opgedeeld in een aantal onderdelen: 11 speerpunten, een waardenkaart en onder het kopje ‘Ik heb een idee’ een proceswijzer over hoe je een plan of idee kunt indienen bij de gemeente.

De 11 speerpunten komen voort uit het perspectief dat is geschetst in de Toekomstvisie. Bij deze punten is te lezen waar de gemeente zich de komende jaren, samen met haar inwoners, organisaties, de regio en andere partners, op wil richten. Bijvoorbeeld op het gebied van woningaanbod, voorzieningen, centrumaanbod, mobiliteit, verkeersveiligheid, duurzaamheid, welzijn, recreatie en natuur. Bij ieder punt wordt aangegeven wat de gemeente doet en wat je als inwoner zelf kunt bijdragen.

Op de Waardekaart, onderverdeeld in agrarisch gebied, Horsterwold, Randmeerzone, kern Zeewolde en bedrijventerrein, wordt uitgelegd welke (algemene) waarden aan een gebied hangt, zoals waar rekening mee gehouden wordt en wat daar graag gezien wordt.

Vanuit het thema ‘Samen maken we de toekomst van Zeewolde’ worden inwoners gevraagd mee te denken en initiatieven aan te dragen die passen binnen de visie. Onder de knop ‘Ik heb een idee’ helpt een eenvoudig stappenplan inwoners hun initiatief voor te bereiden.

Reacties (zienswijzen) op de Omgevingsvisie kunnen gestuurd worden naar: info@zeewolde.nl onder vermelding van Omgevingsvisie. Alle reacties worden meegenomen in de reactienota. In het najaar wordt deze aan de Raad voorgelegd voor vaststelling.

Toekomstvisie nog een keer doorlezen: https://www.zeewolde.nl/toekomstvisie-2040