Afbeelding
Zeewolde Actueel

Praktijk podoloog Herman van Dasselaar nu ook aan Kerkstraat

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE - Herman van Dasselaar mag dan bijna 67 zijn, hij heeft het nog volop naar zijn zin als podoloog. In Zeewolde is hij ook hiervoor voortaan in zijn pand aan Kerkstraat 9 te vinden. Een afspraak maken kan altijd, Herman pakt er direct zijn agenda bij. De schoenmakerij gaat ook weer wat meer open (in deze coronatijd is dat alleen nog op zaterdag) en voor sleutels kan men eveneens bij hem terecht, de verkoop van tassen, koffers en rugzakken stopt binnenkort.

Herman van Dasselaar begon ooit als orthopedisch schoentechnicus in zijn geboorteplaats Amsterdam. Sindsdien vervaardigde hij tienduizenden paren therapiezolen, supplementen en steunzolen. In 1987 streek Herman voor het eerst neer in Zeewolde, waar hij winkelruimte kreeg aan de Raadhuisstraat (nummer 7, waar nu Modelin gevestigd is). In 1993 verhuisde hij vervolgens naar zijn huidige pand aan de Kerkstraat. Tien jaar lang hield hij praktijk in het Medisch Centrum op het Krachtenveld, daarna nog zeventien jaar op het Flevoplein. Met zijn ‘Podozorg Zeewolde’ is hij eveneens wekelijks werkzaam in Sint-Anthonis (Noord-Brabant, al 22 jaar), Barneveld (21 jaar) en Garderen (14 jaar). Door het hele coronagebeuren ging Herman nadenken. “Ik verkocht geen koffer of tas meer en besloot met opnieuw bestellen eerst een jaartje over te slaan”, licht hij het besluit toe dat daaruit voortkwam. “Ik stop nu helemaal met de verkoop ervan, alleen de restanten moeten nog weg. Maar ja, daardoor werd de winkel wel te groot. Ik hield de kosten van het Flevoplein gewoon. Eén en één is twee: ik stop met het Flevoplein en heb mijn praktijk voortaan ook aan de Kerkstraat. In veertien dagen tijd hebben we alles verbouwd en ingericht.” Ondanks dat hij bijna 67 is, gaat Herman ‘nog lekker door’. “Dit werk is zó leuk! Ik krijg ook zóveel dankbaarheid van mensen. Ik zit hier natuurlijk inmiddels 34 jaar en ben daardoor een bekend gezicht in Zeewolde geworden. Ik zou het contact met mensen anders ook enorm missen. Ik moet er dan ook nog niet aan denken dat mijn vrouw en ik elkaar thuis de hele dag aan zitten te kijken. Anneke werkt trouwens ook keihard mee in de zaak.”

Op de duur gaat zoon Peter (39) de praktijk van Herman overnemen. De twee werken nu al volop samen. “Aanvankelijk tenniste Peter. Daarna was hij hoofdtrainer in Huizen. Hij dacht niet dat hij dat tot z’n 50e zou blijven doen en besloot toen ook de podologie in te gaan. Hij slaagde in vier jaar tijd cum laude. Hij is op afroep werkzaam in de Bergmankliniek in Naarden en heeft daarnaast zelf ook een aantal praktijken. Hij is tevens echografist en op die manier helpt hij mij regelmatig.” Mede door het vakmanschap en enthousiasme van zijn zoon blijft ook Herman up to date. “Podologie is een relatief jong beroep, waarbij visie, technieken en kennis in een vlot tempo veranderen. We zijn continue bezig met het vergaren van de nieuwste kennis en het meten van de kwaliteit van de geboden zorg. En natuurlijk blijf ik mijn ervaring meenemen.” Voor meer info: podocentrumzeewolde.nl, tel. 036-5222627.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 23 uur geleden
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden gisteren
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29