Afbeelding
Eigen foto

Kunstroute door leerlingen van ‘t Wold

Cultuur

ZEEWOLDE - Hoe leuk is het als leerstof en actualiteit samenkomen? Dat gebeurt op basisschool ‘t Wold. Het weekend van 5 en 6 juni a.s. staat in het teken van landschapskunst in Flevoland. Er staan op locaties gidsen die vertellen over het kunstwerk en vragen kunnen beantwoorden. 

Fenna en Yente uit groep 8 hebben zelf een kunstroute bedacht. Deze kunstroute vloeit voort uit een opdracht van de Pittige Plus Torens. Leerlingen die meer uitdaging nodig hebben kunnen uit deze torens een project kiezen. Op ‘t Wold wordt sinds enkele jaren gebruik gemaakt van de projecten van de Pittige Plus Torens.

Fenna en Yente houden van doe-projecten en kozen dus voor het ontwerpen van een kunstroute. Deze opdracht doet een beroep op een aantal vaardigheden: research, planning, organisatie, ontwerpen en leiding geven. Fenna en Yente zijn er maar druk mee. Er wordt gezocht op internet, getekend, overlegd met elkaar en leerkrachten. De route wordt ergens in juni gefietst door hun juffen en hun klasgenoten. De fietstocht brengt ze langs diverse landschapskunst in Zeewolde. Niet alleen kunnen de objecten in het landschap bewonderd worden, maar ook zijn er puzzels op te lossen. 

Fenna en Yente: “Het fijne van dit project is dat je moet samenwerken. Dat is leuk, wij doen dat wel vaker. Je leert er ook nog wat van, nu weten we wat meer over kunst in Zeewolde.”

Afbeelding