Afbeelding
Hartstichting

EHBO vereniging Zeewolde verzorgt basiscursus Reanimatie/AED

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De eerste zes minuten, nadat iemand een hartstilstand heeft gekregen, zijn medebepalend hoe iemand uit een reanimatie komt. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt sterven de hersencellen vrij snel af. Als er binnen zes minuten iemand de reanimatie start en zo snel mogelijk een AED aansluit worden de overlevingskansen zeer sterk vergroot.

De reanimatie verzorgt de zuurstoftoevoer naar de hersenen en met een schok van de AED is de kans groot dat het hart zelf de circulatie weer in stand brengt. 

EHBO vereniging Zeewolde zal in de zomervakantie een basiscursus reanimatie aanbieden en wel op dinsdagavond 20 juli van 19.00 – 22.00 uur. Deelnemers leren wat je moet doen wanneer je te maken krijgt met een slachtoffer met een hartstilstand. Naast het reanimeren wordt ook geleerd wat je moet doen bij verstikking of bij een bewusteloos slachtoffer die wel ademt.

Goed doel
“Het is niet alleen belangrijk dat men kan reanimeren, maar ook dat alle buurt-AED’s in ons prachtige dorp goed onderhouden worden”, licht Germa van der Wel van Stichting BuurtAED Zeewolde toe. “De stichting is bezig met een inzameling om over twee jaar een nieuw onderhoudscontract voor alle 32 buurt-AED’s te kunnen afsluiten. Dit kost bij elkaar 16.000 euro. Daarom gaat 1/3 van de opbrengst van deze basiscursus naar Stichting BuurtAED Zeewolde.”

De basiscursus wordt gehouden in het Ravelijn, Zeewolde. (Voormalige bibliotheek). De kosten zijn € 50,00 p.p. (deze kosten worden vaak vergoed door de zorgverzekering

Er is plek voor 24 personen en de cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM die op 20 juli 2021 gelden.

Aanmelden kan via: www.supersaas.nl/schedule/EHBO_Zeewolde/BLS_&_AED_Basiscursus