Lancering pilot waterbus op 17 juni in bijzijn van: (vlnr) wethouder Bert van Bijsteren van Harderwijk, Rita Braam van de Coöperatie Gastvrije Randmeren, wethouder Ewout Suithoff, Gedeputeerde van Flevoland Jop Fackeldey, kapitein van de Blue Amigo en de CEO van Blue Amigo Gerbrand Schutten.
Lancering pilot waterbus op 17 juni in bijzijn van: (vlnr) wethouder Bert van Bijsteren van Harderwijk, Rita Braam van de Coöperatie Gastvrije Randmeren, wethouder Ewout Suithoff, Gedeputeerde van Flevoland Jop Fackeldey, kapitein van de Blue Amigo en de CEO van Blue Amigo Gerbrand Schutten. Saskia de Wijk

‘Waterbus’; nieuwe verbinding tussen Zeewolde en Harderwijk

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - Historisch Harderwijk en het nieuwlandse Zeewolde zijn buren van elkaar. Gescheiden door het recreatiegebied Wolderwijd moet je echter altijd wel even moeite doen om bij elkaar op ‘visite’ te gaan. Meestal gebeurt dat via de Knardijk of de fiets-/voetveer Flegel (strand Horst). Met ingang van 2 juli komt daar een leuke mogelijkheid bij, nl. de ‘Waterbus’. Deze veerpont brengt voetgangers, met of zonder fiets, vanaf de Aanloophaven in Zeewolde via een mooie vaartocht van een half uur over het Wolderwijd, direct aan de fraaie boulevard bij het strand in Harderwijk en vice versa. 

De boottocht biedt iedereen de mogelijkheid om te genieten van het Wolderwijd en ook Zeewolde en Harderwijk eens vanaf het water te bekijken. “We hopen recreanten, maar ook onze inwoners, hiermee een mooie beleving te kunnen geven”, aldus wethouder Ewout Suithoff, initiator achter het idee voor een ‘watertaxi’. “Ik zou het prachtig vinden als de inwoners en toeristen hun enthousiasme over de vaartocht doorvertellen aan iedereen in hun omgeving. Fantastisch als ze foto’s van de overtocht, het Wolderwijd, Zeewolde en van Harderwijk willen delen op de social media kanalen.” De Zomerveer vaart tot en met 29 augustus. Het betreft een pilot, maar als het aan alle betrokken partijen ligt is het de opstap naar iets structureels.  

De nieuwe waterbus vertrekt vanaf De Rede, en vaart van maandag tot en met zondag heen en weer. Laatste vertrektijd vanaf Zeewolde is 21.00 uur en vanuit Harderwijk om 21.45 uur. Tijd genoeg om een terrasje te pakken of iets te gaan eten!
De vertrektijden en tarieven staan op de website www.blueamigo.com/veerdienstzeewolde-harderwijk en op de kadeborden in Zeewolde en Harderwijk.
Het fiets-voetveer tussen Zeewolde en strand Horst blijft gewoon bestaan.

Samenwerking
Het project ‘Zomerveer Zeewolde-Harderwijk’ is een samenwerking tussen de gemeenten Harderwijk en Zeewolde, de provincies Gelderland en Flevoland, de Coöperatie Gastvrije Randmeren en exploitant Blue Amigo.
Het is een experiment om het toeristisch-recreatieve aanbod te versterken en te onderzoeken of een veerdienst op deze route potentie heeft.

Rita Braam (directeur Coöperatie Gastvrije Randmeren): “De watertaxi sluit naadloos aan op onze uitvoeringsagenda 2018-2021 waarin wij gezamenlijk het Randmerengebied recreatief een kwaliteitsboost willen geven. Deze pilot biedt een kans om in de toekomst nog meer fietsvaarverbindingen op de Randmeren te ontsluiten en het gebied nog gastvrijer en toegankelijker te maken. “

Gerbrand Schutten (CEO bij Blue Amigo): “Om de overtocht voor de reiziger nog leuker te maken gaan wij in samenwerking met lokale ondernemers combi-deals opzetten. Hiermee kunnen reizigers profiteren van aantrekkelijk voordeel op leuke uitjes in Zeewolde en Harderwijk en de omgeving. Want wat is er nu leuker om per veer en fiets de Veluwe of het Horsterwold te gaan verkennen?”www.blueamigo.com/veerdienstzeewolde-harderwijk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding