Afbeelding
Zeewolde Actueel

Zeewolde is speciale ‘vuurtoren’ rijker

Zakelijk

ZEEWOLDE – Eetcafé De Mens (Kerkstraat 27) heeft een nieuw tapbier: Texels speciaal bier. Het bier wordt getapt uit de bekende, bij het merk horende Texelse ‘vuurtoren’. Burgemeester Gerrit Jan Gorter kwam de vuurtoren zaterdagmiddag 19 juni officieel openen. Voor uitbater Fred Maaswinkel gebeurde dat op een markant moment. “Hopelijk gaan mijn collega’s en ik nu betere tijden tegemoet en kan het seizoen worden geopend”, glunderde hij, doelend op de jongste versoepelingen van de coronamaatregelen.

De geste burgemeester Gorter uit te nodigen, was bedacht door Maaswinkels buurman Wilco van Leeuwen van De Leeuw Snacks. “Wij waarderen het als horecaondernemers zeer dat de burgemeester zo betrokken is bij onze branche en dat hij regelmatig binnenkomt om te vragen hoe het gaat”, aldus Van Leeuwen. “Hopelijk gaat het licht nu weer een beetje schijnen voor de horecaondernemers, in die zin is de vuurtoren ook nog een beetje symbolisch. Dat de burgemeester de opening op zijn vrije zaterdag wil verrichten, zien wij als een hart onder de riem.” Gorter mocht ook het eerste biertje tappen. Hij was ‘in ambt’ en bovendien had hij nog een mondkapje voor, reden waarom hij de ‘Texels’ teruggaf aan Maaswinkel en die wist er uiteraard wel raad mee.

De feestelijke ingebruikname van de vuurtoren werd extra luister bijgezet door passende hoempamuziek van het plaatselijke dweilorkest Nep-Tunes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29