Afbeelding
Eigen foto

“Groeten uit Zeewolde”- dé autopuzzeltocht voor het hele gezin

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - “Groeten uit Zeewolde” is een interactieve speurtocht waarbij je de leukste plekjes, maar liefst dertien in totaal, in Zeewolde aandoet. Onderweg voer je escape-room-achtige opdrachten uit waarbij teamwork meestal vereist is. Daarbij is rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Vanaf 1 juli aanstaande is het mogelijk deze puzzeltocht te reserveren via Breed Vermaak.

“Tijdens een netwerkbijeenkomst van Puur Zeewolde werd er gezocht naar leuke (coronaproof) ideeën voor deze zomer. Het idee van de puzzeltocht was bij ons toen al snel geboren”, aldus Maggie van Leeuwen en Jose Polderman van Breed Vermaak. “De puzzeltocht brengt je langs dertien locaties die het bezoeken waard zijn, voor zowel de vakantieganger, recreant als inwoner van Zeewolde. Het leuke aan deze route is dat je een keer niet met jouw neus in het scherm zit maar dat je zelf moet puzzelen en opletten wat er om je heen gebeurt.” De route is ca. 75 km en neemt ongeveer vierenhalf uur in beslag. 

Het verhaal achter “Groeten uit Zeewolde” gaat over de vrienden Bas en Indy, die elkaar eerder hebben ontmoet tijdens een vakantie in Zeewolde. Aan het eind van de vakantie zijn de adressen uitgewisseld zodat ze elkaar na de vakantie kunnen schrijven. Maar het lijkt erop dat Bas het adres van Indy is kwijtgeraakt. Via een brief aan Bas stuurt zij hem allerlei opdrachten om weer achter haar adres te komen. Uitdaging voor de deelnemers: Los jij het raadsel op?

“We hebben de puzzels zo gemaakt dat ze in drie niveaus gemaakt kunnen worden”, lichten Maggie en Jose toe. “Niveau rood is voor de echte puzzelaar. Deze is heel moeilijk, je moet zelf ontdekken wat je moet doen. Niveau oranje: je krijgt een hint hoe je de puzzel kunt oplossen. Niveau groen vertelt wat je moet doen of is een puzzel met plaatjes voor de kinderen die nog niet goed kunnen lezen.”

Om te kijken of de opzet zoals de dames het hadden bedacht klopte, hebben ze de puzzeltocht laten testen door vijf gezinnen. “De verschillende niveaus maakt de puzzeltocht leuk voor alle leeftijden. (Jong)-volwassenen vinden heel gaaf om de moeilijke puzzels op te lossen, terwijl de kinderen het zoeken naar de puzzels en de verhalen heel leuk vinden. De volwassenen vinden het vooral leuk om plekken te ontdekken die ze nog niet kenden. Echt een gezinsuitje dus.” 

Jose en Maggie vonden het ‘super gaaf’ om deze puzzeltocht te ontwikkelen. “Met dank aan alle super enthousiaste ondernemers die hebben meegewerkt en aan Bruce (Bas) en Sara (Indy) die tijdens de fotoshoot met Elize onze verhalen tot leven hebben gebracht!”

Deze puzzeltocht is een gezamenlijke activiteit van Breed Vermaak en stichting Puur Zeewolde. 

Meer informatie: breedvermaak@gmail.com / info@puurzeewolde.nl
Tickets: www.breedvermaak.nl/puzzeltochten