Afbeelding
Eigen foto

Nieuw wandelpad om nieuw theehuis en camping ‘Terra Wolde’

Cultuur

ZEEWOLDE – Regelmatige bezoekers aan hondenlosloopgebied in het Horsterwold, ter hoogte van het TOP (Toeristisch Overstap Punt) bij de parkeerplaats aan de Groenewoudseweg, was het al opgevallen dat op die locatie gewerkt wordt aan de realisatie van een nieuwe horecavoorziening (theehuis) en een camping; Terra Wolde.

In november werd al gestart met de eerste werkzaamheden. Die waren echter nog zonder gevolgen voor wandelaars. Vorige week liepen ze ineens tegen een rood/wit afzetlint aan. Daarmee waren eerst twee, later drie, wandelpaden geblokkeerd. Omdat er waarschijnlijk toch wandelaars doorliepen werden de linten vervangen door grote hopen aarde.

Het op deze manier afzetten van de bospaden riep vragen, en mede door de gebrekkige communicatie soms ook wat irritaties, op bij de sommige wandelaars. Bij zowel Staatsbosbeheer als bij de gemeente werd er aan de bel getrokken. De belangrijkste vraag was of de wandelpaden weer toegankelijk zouden worden, zodat er weer een ‘rondje’ gemaakt kon worden door het bos.

Staatsbosbeheer heeft laten weten dat er een nieuw wandelpad gaat komen. Dat is bevestigd met een bord met daarop een schets van het gebied en een toelichting daarop. “Het wandelgebied blijft toegankelijk, even als het hondenlosloopgebied”, staat er op te lezen, “Wel zal er bij het theehuis geen plaats zijn voor honden.”

Boswachter Hans Breeveld laat weten dat er nog nader gekeken wordt hoe de padenstructuur precies aangepast gaat worden. Rekening houdend met het broedseizoen wordt hiermee waarschijnlijk pas eind juli, begin augustus, een start gemaakt.

Met de zomervakantie voor de deur is het de bedoeling dat Terra Wolde in juli haar eerste kampeerders kan ontvangen en zal het theehuis de deuren openen.

Afbeelding
Afbeelding