Afbeelding
Verkeersbord

Flink aantal fietsers bekeurd in het centrum

Gemeente

ZEEWOLDE – Bij een controle in het centrumgebied door BOA’s in burger zijn (ruim een week geleden) in drie kwartier tijd 24 bekeuringen uitgeschreven voor fietsen waar het niet mag. 

Met borden wordt rond het centrum aangegeven waar het voetgangersgebied begint. En daar mag je dus niet fietsen en rijden op brommers en scooters. Doe je dat wel dan loop je als fietser het risico op een stevige boete (69 euro). Rijd je op een scooter dan is de boete nog hoger. De boetes zijn terecht uitgeschreven vindt burgemeester Gorter. “Jammer dat het op deze manier moet, maar je moet je gewoon aan de verkeersregels houden.” Volgens de burgemeester kan het fietsen door het voetgangersgebied, helemaal als het gaat om elektrische fietsen die veel sneller rijden, gevaarlijke situaties opleveren voor winkelend publiek. Fietsers zijn gewaarschuwd, want de burgemeester geeft aan dat er steekproefsgewijs vaker gecontroleerd zal worden.

De actie van afgelopen week lijkt mensen (weer) wat bewuster te maken van het fietsverbod in het centrum; een week later (woensdag 23 juni) werden tijdens een handhavingsactie door BOA’s (in uniform dit keer) in een klein uur slechts drie bekeuringen uitgeschreven.