Teus Nobel
Teus Nobel eigen foto

Harderwijk viert vijf jaar Jazzdagen met bekende artiesten

Cultuur

HARDERWIJK – “Jazz gaat voor een belangrijk deel om de sfeer, daar moet je live bij zijn”, aldus de organisatie van de jazzdagen Harderwijk. En dat kan weer! Bij de jubileumconcerten ter gelegenheid van vijf jaar Jazzdagen Harderwijk, bijvoorbeeld.

Sinds 2017 organiseert de vereniging de Jazzdagen Harderwijk, in de even unieke als intieme Catharinakapel, hartje Harderwijk. Dit jaar vindt er naast een serie concerten gedurende het hele seizoen op 8 juli tot en met 11 juli een speciaal jazzweekend plaats, met op alle dagen twee concerten van een artiest op de avond of middag. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 8 juli: Teus Nobel - Brazilian Masters
Vrijdag 9 juli: Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal
Zaterdag 10 juli: Rik van den Bergh Quartet
Zondag 11 juli: Ludovic Beier Trio (Fr.)

Naast de bekende trompettisten Teus Nobel en Eric Vloeimans dus ook een geweldig quartet rond baritonsaxofonist Rik van den Bergh die zijn nieuwe elpee ‘Is That So?’ komt presenteren en de uit Frankrijk afkomstige virtuoos op de accordeon Ludovic Beier met zijn trio. 

Verder in het seizoen speelt er een keur aan nationale en internationale artiesten op in de Catharinakapel, zoals op 7 en 8 oktober Emmet Cohen Trio (prijswinnaar Up & Coming Musician of the Year – USA) en op 18 november Enrico Pieranunzi & Bert Joris (uitgestelde cd-presentatie ‘Afterglow’. Voor meer informatie en kaartverkoop: zie www.jazzdagen.nl.

Rik van den Bergh
Ludovic Beier Trio