Old timer...
Old timer... René Tuinte

Lions Polderrally gaat weer verreden worden

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Nadat de vijfde Lions Polderrally in 2020 vanwege het rondwarende coronavirus niet kon doorgaan en aan het begin van dit jaar opnieuw uitgesteld moest worden, gaat het er nu toch eindelijk van komen. Een karavaan bestaande uit 25 à 30 uitzonderlijk fraaie automobielen uit een glorierijk verleden tot en met uitdagende hedendaagse sportcoupés doorkruist de Flevolandse polder.

De Lions Polderrally, een initiatief van de Zeewolder serviceclub, heeft inmiddels een prominente plaats verworven op de jaarlijkse evenementenkalender van Zeewolde.

Jong en oud kan zich vergapen aan de prachtige ‘collectors items’ en aanwezig zijn bij start en finish op zaterdag 25 september. Het programma:

10.00 uur: opstelling van de deelnemende wagens op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis
10.15 uur: fotomoment met wagen, chauffeur, bijrijder en sponsor
10.30 uur: start Polderrally vanaf het Kerkplein; elke drie minuten vertrekt een auto
rond 14.45: uur finish van de eerste auto’s bij lunchroom Brioche, Bolwerk 4.

Organisator en Lion Jan Groenendijk: “Onze Polderrally heeft naam gemaakt in de autorallywereld, gezien de spontane aanmeldingen die wij binnenkrijgen uit de regio en daarbuiten. De Polderrally brengt op wel heel originele wijze het motto van onze serviceclub Lions helpen! in praktijk. Ook bij deze editie zullen Zeewoldenaren die om fysieke of psychische reden best weer eens een leuke dag kunnen gebruiken, plaatsnemen op de bijrijdersstoel van zo’n indrukwekkend voertuig”.

Zoals gebruikelijk bij Lionsclub Zeewolde wordt het batig saldo van een georganiseerd evenement en dus ook van de Lions Polderrally aan goede doelen geschonken, ditmaal aan:

1. MMM Zorgboerderij: Een woongemeenschap voor kinderen met een werkondersteuningsvraag. Een uniek concept waar wonen, (samen)werken, leren en begeleiding centraal staan in dit gemengd boerenbedrijf. De zorgboerderij omvat een woongebouw met ruime eigen tuin, een gemengd boerenbedrijf met een kinderboerderij, een natuurvoedingswinkel Boerderijwinkel MMM), een theeschenkerij en een 18 holes midgetgolfbaan.

2. Het vergeten kind; In Nederland wonen de gelukkigste kinderen ter wereld. Maar dit geluk geldt helaas niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind kan voelen.

De Lionsleden zijn dankbaar voor de spontane inzet van de autobezitters en het Zeewoldense bedrijfsleven om een kwetsbare doelgroep een prachtige zomerdag te bezorgen en bij te dragen aan de steun voor de goede doelen. Graag roepen de Lions de dorpsbewoners op om in groten getale aanwezig te zijn om de deelnemers uit te zwaaien. Het gebeurt niet elke dag dat er zo’n schitterend assortiment aan bijzondere voertuigen zich binnen de gemeentegrens laat zien!

We gaan...