Afbeelding
Eigen foto

Campings, zon en leerlingen

· leestijd 1 minuut Bij de les

Een paar meiden vertellen me op hun laatste lesdag enthousiast dat ze op de Banken gaan kamperen. Een groep van veertien. Dat wordt dikke pret 

“Komt u even langs?”, vragen ze. 

“Doet ze nooit”, zegt er een, “dan heeft ze vakantie, die heeft echt geen zin meer in ons.”

Zaterdag was het prachtig weer. “Zin in een fietstochtje?”, oppert mijn man. We gaan voor een rondje campings in Zeewolde.

Eerst over de RCN. Wat een bedrijvigheid. De nieuwe huisjes en speeltuin bewonderd en heerlijke koffie op het terras gedronken. Geserveerd door een, hoe kan het anders, leerling uit mijn klas.

Toen de bocht om naar de Banken. Op het derde veldje troffen we de groep meiden. Net wakker en ja, aan de koffie. “Ook een bakkie mevrouw?” Hele verhalen en gegiebel over muggen, een fles wijn en veel herrie. Ideaal zo’n groepsterrein. 

Daarna een rondje op de Dasselaar waar we in de weg fietsten van mensen met emmers afwas en badmintonnende dames. 

Door naar de scouting waar we onze ogen uit keken naar de gestructureerde chaos van honderden kamperende jongeren. 

Opeens zagen we nog een camping. Een zomaar uit de grond gestampte camping. “De Wereld”. Ook op het scoutingterrein. Erg mooie tipi’s. Neergezet door een paar mannen uit de festivalwereld. Compleet met een theater, hot-tubs en een cultureel programma. Beetje jammer dat onze Zeewolder Iris Verhoek of de Nep Tunes er niet tussen stonden.

Tijd om verder te gaan naar het Erkemederstrand. En tijd voor koffie. Geserveerd door een jongen die net bij ons examen had gedaan en gezellig een praatje kwam maken. De zon zorgde voor het vakantiegevoel. Bijzonder toch dat campingleven. Nergens anders zie je iemand in bikini op een fiets. 

Via de Stille Kern kwamen we uit bij de Parel die een ware metamorfose heeft ondergaan met luxe glamping-tenten. Het was er nog niet zo druk, maar dat komt vast. In die enorme dubbeldekker-tent wil ik wel een keertje slapen.

We sloten ons rondje af bij camping het Groene Bos. Een leerling vertelde me laatst dat ze daar had geslapen in een Pod. Dus even kijken. En ja; dat ga ik ook een keer doen!

Ik snap wel dat die toeristen hierheen komen. Binnenkort maar eens een groter rondje doen. We hebben pas de helft van de campings gehad!

Mocht je een dagje niks te doen hebben deze zomer? Zo’n rondje campings is een aanrader. Google maar eens, ik telde er zestien!

Een fijne zomer en tot na de vakantie!

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56