Staycation!
Staycation! NMFF

Dé challenge voor augustus: ‘Staycation!’

Toerisme

FLEVOLAND – Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met lid-organisaties, overheden, bedrijven en anderen zogenoemde ‘challenges’(uitdagingen), die gericht zijn op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2-uitstoot en grondstofverbruik. In augustus staan de challenges in het teken van ‘vakantie’.

De federatie: “Kiezen voor vakantie in eigen land is natuurlijk op zichzelf al duurzamer dan een buitenlandse vakantie. Helemaal als je kiest voor een vakantie in de eigen provincie, ofwel voor een ‘Staycation’! Dat heeft vooral te maken met vervoerskilometers. Vliegen zorgt voor meer uitstoot en draagt bij aan de opwarming van de aarde. In Flevoland zijn tal van leuke outdoor-activiteiten in de natuur. En Flevoland bevat prachtige natuurgebieden en is omringd door water. Ontdek deze zomer de leukste plekjes in je eigen provincie. Doe mee aan de challenge en meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl. Daar vind je ook tips. Ieder die meedoet ontvangt een gratis ‘outdoor-pakket’ met zonnehoed, tekenpen, waaier en Vogelgids. Geen duizenden vakantiekilometers nodig dus! Tips en inspiratie voor de top 5 vind je op MooiFlevoland.nl”

Eerder namen Flevolanders deel aan de ‘korter douchen’-challenge. Door 5 minuten in plaats van 9 minuten te douchen bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Hiermee verkleinden zij hun Flevolandse voetafdruk. Meer informatie over de impact van de challenges op www.ikdoemeejijook.nl.

V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52