Leefbaar Zeewolde
Leefbaar Zeewolde Leefbaar Zeewolde

“Leefbaar Zeewolde zal haar verantwoordelijkheid blijven nemen.”

Politiek

ZEEWOLDE – In een persbericht van maandag 2 augustus gaan bestuur en fractie van Leefbaar Zeewolde nader in de op situatie die is ontstaan na het gedwongen vertrek van wethouder Winnie Prins. Leefbaar Zeewolde is met 5 van de 19 zetels weliswaar de grootste partij in de gemeenteraad, maar heeft nu naar eigen zeggen “geen stem meer bij de uitvoering van collegeprogramma en realisatie-agenda”. De partij stuurt aan op herstel van het evenwicht.

Direct na het ontslag van haar wethouder heeft Leefbaar Zeewolde laten weten de bestuurlijke verantwoordelijkheid naar de inwoners toe te willen blijven dragen, door de coalitie te blijven steunen en opengevallen wethouderspositie opnieuw te zullen invullen. In dat kader laten bestuur en fractie weten: “Mevrouw Prins is na 17 jaar door de overige raadspartijen ontslagen omdat zij zich als privépersoon in een maatschappelijke discussie heeft gemengd. In de motie van wantrouwen werd gesteld dat men als wethouder of openbaar bestuurder geen eigen mening of visie op onderwerpen mag hebben en zich als privépersoon altijd, 24 uur per dag volledig moet wegcijferen. Uitsluitend de mening van het openbaar bestuur mag worden verkondigd. Leefbaar Zeewolde denkt hier genuanceerder over. Nergens werd gesteld of uitgesproken dat haar werk onvoldoende was.”

Begin juli heeft Leefbaar Zeewolde een nieuwe kandidaat-wethouder gevonden. “Deze kandidaat-wethouder kan de dossiers welke door mevrouw Prins werden beheerd onverkort overnemen. De wettelijke voorschriften met betrekking tot aanstelling van een wethouder zullen gerespecteerd worden”, aldus bestuur en fractie. “Leefbaar Zeewolde gaat er vanuit dat binnen de huidige coalitie op korte termijn overeenstemming zal zijn met betrekking tot de installatie van een Leefbaar Zeewolde-wethouder, en stelt daarbij dat de politiek gevoelige onderwerpen bij collegebesluiten tot die tijd worden uitgesteld. Naar de mening van Leefbaar Zeewolde is er geen legitieme reden om Leefbaar Zeewolde vertegenwoordiging in het huidige college te ontzeggen.”