De doolhof
De doolhof IVN

Speurtocht voor het hele gezin

Cultuur

ZEEWOLDE – Op zondagmiddag 15 augustus organiseert IVN Zeewolde een speurtocht rondom de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Vertrek tussen 13.30 en 14.00 uur. De speurtocht duurt ongeveer anderhalf uur. De kinderen kunnen ravotten, klimmen en klauteren en natuurlijk speuren naar de verborgen opdrachten, om dan samen met ouders/begeleiders de oplossing te vinden. Voor kinderen van leden van IVN Zeewolde zijn de kosten € 5,00 per gezin en voor niet-leden € 7,50 per gezin. Een los plaatsbewijs voor een kind of volwassene kost €2,50.

De speurtocht voert door het bos rond de Roode Schuur en biedt een leuke wandeling voor ieder die van de natuur houdt. Ook midden in de zomer kan je nog bloeiende kruiden tegenkomen en als je goed kijkt zie je dat er al heel wat (onrijpe) vruchten aan de bomen hangen. De tocht gaat over allemaal onverharde paden en met een paar wandelschoenen is dit voor iedereen goed te doen. Wel steken we drie keer een drukke weg over.

In de expositieruimte in de Roode Schuur staan de plaatjes die gemaakt zijn voor het natuurplaatjesalbum van supermarkt Deen centraal, en ook op het buitenterrein is veel te zien. De natuur piekt in de groente- en kruidentuin, bij de vijver en in het omringende struikgewas. In de expositieruimte zijn ook diverse interactieve (jeugd-)spellen waar je veel van kunt leren over de natuur en zijn bewoners. En voor de avonturiers is er nog de mogelijkheid om het ‘blote voeten-pad’ of de doolhof uit te proberen. Een geweldige ervaring!

Wil je meedoen aan een spannende speurtocht in de natuur? Dan ben je van harte welkom in de Roode Schuur. Koffie, thee en ranja kunt u ter plekke kopen. Meer informatie is te vinden op de website: www.ivn.nl/afdeling/zeewolde.