Afbeelding
eigen foto

Harderwijks Mannenkoor heeft regionale missie

Cultuur

HARDERWIJK - Het laatste concert was in maart 2020, daarna vielen de coronamaatregelen ook over het Harderwijks Mannenkoor (HMK) heen. Nu, een jaar verder, mag er weer gezongen worden en is het mannenkoor op zoek naar nieuwe leden, ook uit de regio. 

De huidige koorleden, ruim 60 man, zijn allen gevaccineerd, reden om weer met de repetities te beginnen. “Niet dat dit een vrijbrief is. We weten drommels goed dat corona op de loer ligt en maatregelen nog steeds van kracht zijn. Maar de leden-wil om te zingen is groot, zeker ook met het 100-jarig bestaan in 2023 in het vooruitzicht. Wat zou het fantastisch zijn als het HMK dan 100 leden telt!”, laat Frans Meijer weten.  

De repetities starten op donderdag 26 augustus. Deze worden gehouden in het Kerkelijk Centrum de Regenboog aan het Biezenplein 1 in Harderwijk. Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur zijn alle mannen uit Harderwijk, maar ook uit de regio van harte welkom. Meezingen hoeft niet gelijk, eerst de geweldige sfeer proeven en luisteren kan natuurlijk ook.

HMK zingt onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. Het repertoire is breed en voor eenieder toegankelijk: van klassieke tot moderne liederen, van musical tot pop, maar een religieus lied ontbreekt niet.

Het eerste concert staat gepland op zaterdag 18 december 2021: Kerstklanken in de Regenboog.