2e editie StorkStreet Bluesfestival
2e editie StorkStreet Bluesfestival Eigen foto

Zonnig bluesfestival zeer geslaagd

Cultuur

ZEEWOLDE - Lekker zonnetje, goede muziek en een bijzondere locatie. Enthousiaste gasten en muzikanten bedankten allen na afloop de organisatie van StorkStreet BluesFestival voor een geweldige dag met drie topbands.

Zaterdag 14 augustus beleefde het lokale StorkStreet BluesFestival haar tweede editie. Ontstaan uit frustratie omdat ‘Grolloo’ niet doorging, zei een vijftal actieve Zeewoldenaren: “Dan doen we het zelf wel”. En dat deden ze. Vorig jaar mochten er 80 gasten komen, dit jaar lukte het om 130 kaarten te mogen verkopen en tevens te voldoen aan de coronamaatregelen.

Gecontracteerd werden drie bands: Barnfind, Erwin Java’s Travel Party en The Veldman Brothers. Vanaf drie uur ’s middag klonk de blues over de velden van de Ooievaarsweg. De gasten zaten in hun eigen stoel, liepen naar de foodtruck, kletsten met elkaar en af en toe gingen de voetjes in het gras dansen. Het was één grote party met als hoogtepunt toch wel het optreden van Erwin Java met leadzanger Phil Bee. Zeker toen Java met de gitaar in zijn nek ging spelen wist iedereen dat hij/zij iets bijzonders meemaakte. Alle drie de bands waren top en ook allemaal blij dat ze weer konden spelen. En dat nog wel op zo’n prachtige locatie in het buitengebied van Zeewolde. Dat de weergoden het festival goed gezind waren was duidelijk. Dat de ooievaars die die middag over het terrein heenvlogen dit festival ook goedkeurden was zeker onverwacht, maar een bijzonder kadootje, op een bijzonder mooie dag.