Afbeelding
Mufid Majnun

Zeewolde kleurt steeds groener op de vaccinatiekaart

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - Vorige week, 13 augustus, stond het aantal gezette coronaprikken in Nederland op 22 miljoen. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe staat op Rijksoverheid.nl te lezen. Ook Zeewolde kleurt steeds groener op de vaccinatiekaart. “Zeewolde doet het goed”, vertelt burgemeester Gorter. “Verhoudingsgewijs doen wij het zelfs beter dan de andere plaatsen in Flevoland.”

Dat Zeewolde een eigen test- en priklocatie heeft, draagt volgens burgemeester Gorter bij aan de positieve cijfers. “Het is toch wat makkelijker als je in je eigen dorp terecht kunt.” 

In Zeewolde blijkt een hoge vaccinatiebereidheid te zijn. Dat geldt voor vrijwel alle leeftijdsgroepen. “Zo heeft bijvoorbeeld 62% van de 15-plussers al een eerste prik laten zetten. In de leeftijd 70 tot 74 jaar is dat zelfs 100%. De 80-plussers zijn bijna volledig gevaccineerd. Een groot deel van de groep 60-plussers wacht nog op een tweede prik. Dat heeft voornamelijk te maken met het AstraZeneca-vaccin waar een langere periode tussen de twee vaccinaties zit.”

Coronatoegangsbewijs
Het verminderen van het aantal ziekenhuis- en IC-opnames laat volgens het RIVM het belang van vaccineren zien. Een volledige coronavaccinatie houdt ook in dat je vanaf 20 september makkelijker toegang krijgt tot evenementen (zoals ook de lokale BeachBios), sportwedstrijden, bioscopen, theaters en horeca (bij meer dan 75 personen). Dat geldt binnen en buiten, met en zonder vaste zitplaats. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Daarbij moet er rekening worden gehouden dat het testen voor een coronatoegangsbewijs straks niet meer gratis zal zijn; er zal om een eigen bijdrage worden gevraagd. 

In Zeewolde kan nog tot 3 september (zonder afspraak) een vaccinatie gehaald worden. Daarna zullen er landelijk steeds meer test- en priklocaties gaan verdwijnen en moet er waarschijnlijk verder gereisd worden naar locaties die open blijven. “Dus pak die kans en haal die prik”, klinkt het advies van burgemeester Gorter.

Meer informatie over de coronamaatregelen en uploaden CoronaCheck-app (QR-code): www.rijksoverheid.nl, www.rivm.nl,

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-maak-ik-een-afspraak-voor-vaccinatie-tegen-corona 

https://prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl/ 

Afbeelding
Aan de slag met een idee om uw buurt op het platteland te verbeteren? Kom naar het Leefbaarheidscafé! Ingezonden 27 mrt, 12:40
Afbeelding
Ondernemers en Oosterwold centraal bij openbare fractievergadering CDA Zeewolde Politiek 27 mrt, 11:18
Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09