Locatie waar de Hyperscale Datacenter moet gaan komen
Locatie waar de Hyperscale Datacenter moet gaan komen Zeewolde Actueel

Gemeente Zeewolde: ‘Nog een aanvulling nodig voor MER-rapport Datacenter’

Gemeente

ZEEWOLDE - Commissie MER adviseerde eind april gemeente Zeewolde en provincie Flevoland om de Milieu Effect Rapportage (MER) voor Trekkersveld 4 op verschillende punten aan te vullen. Naar aanleiding van dit advies is een aanvulling op de MER opgesteld, waarover de Commissie op 24 augustus jl. een uitspraak heeft gedaan over de juistheid en volledigheid.

Volgens de gemeente is de Commissie ‘over het algemeen tevreden met de MER en de daarbij geleverde aanvullingen’. “Daar zijn we blij mee. Alle eerder beoordeelde tekortkomingen zijn nu voldoende onderzocht en duidelijk beschreven in de aanvullingen die aangeleverd zijn, en zijn daarmee niet langer als tekortkoming aangemerkt.”

Hoewel de Commissie van oordeel is dat vrijwel alle punten de milieueffecten voldoende beschrijven, is er nog een aanvulling gevraagd. “De commissie wil graag, voorafgaand aan de besluitvorming, onderzocht hebben wat de gevolgen zijn van de extra verkeersbewegingen tijdens de bouwfase op het Natura 2000-gebied Veluwe. Het gaat dan om de verkeersbewegingen over autosnelwegen zoals de A1 en A28. Het advies is om een aanvulling te schrijven over de stikstofeffecten van de extra verkeersbewegingen die mogelijk op de Veluwe ontstaan door de bouw van de datahallen in Zeewolde.”

De gemeente geeft aan dat deze aanvulling in september ter beoordeling aan de commissie wordt voorgelegd. “Na beoordeling van deze aanvulling vertrouwt de gemeente er op dat de MER op alle punten goed en volledig is waardoor duidelijk is wat mogelijke milieueffecten zijn als het datacenter op Trekkersveld 4 wordt gevestigd. Op basis van de milieu effect rapportage (MER) kan de gemeenteraad dan in de raadsvergadering een weloverwogen besluit nemen.”

Het complete advies en de vorige rapporten zijn te lezen op www.commissiemer.nl/adviezen/3471

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden