Zeewolde LIVE: “Zien we u binnenkort weer in het theater?”
Zeewolde LIVE: “Zien we u binnenkort weer in het theater?” (Zeewolde LIVE)

Zeewolde LIVE terug in het theater

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Gezellig avondje uit met cabaret, toneel of muziek? Dat kan gewoon in Zeewolde! In het sfeervolle lokale theater van The Lux en vestzaktheater De Kluit presenteert Zeewolde LIVE komend seizoen, met maar liefst zeven uiteenlopende voorstellingen, een aantrekkelijk theaterprogramma voor jong en oud.

Ondanks de coronamaatregelen heeft Zeewolde LIVE zich het afgelopen anderhalf jaar wel van zich laten horen en zien. “Voorstellingen programmeren was niet mogelijk, helaas hebben we de voorstelling over Toon Hermans moeten annuleren en kon ook het optreden van Charly LowNoise niet doorgaan”, licht voorzitter Jakob de Vries toe. “Wat wel mogelijk was zijn een online event, uitgezonden via social media, waarin we terugblikten op het seizoen 2019-2020 en de talentenshow Zeewolde Zoekt Talent. Van het laatstgenoemde event zijn de voorronden en finale uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde, waarbij de kijkers op hun favoriet konden stemmen.”

Het komende theaterseizoen wordt in het laatste weekend van januari afgesloten het Nationaal Theaterweekend 2022. “Het doel is iedereen, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier toegang tot het theater bieden”, licht Jakob toe. “Dat doen we door een vaste lage toegangsprijs van 10 euro voor iedere voorstelling, inclusief een gratis kopje koffie, aangevuld met wat extra gratis activiteiten eromheen. Vanaf begin november maken we het programma bekend, kijk rond die tijd op de website www.zeewoldelive.nl voor de meest actuele informatie.”

Met een gevarieerde aanbod is Zeewolde LIVE, een (ANBI) stichting bestaande uit 14 vrijwilligers, hard op weg om hun doel: professionele podiumkunsten naar Zeewolde halen voor een brede doelgroep, te verwezenlijken. Jakob: “We willen voor ieder wat wils en voor jong en oud. Onze focus ligt op cabaret en (muziek)theater, waarbij we regelmatig een bekende Nederlander proberen uit te nodigen. Er moet een beetje verhaal in zitten.” Tot nu toe heeft de organisatie alleen maar positieve reacties mogen ontvangen. “Het is vooral de gezelligheid, mede door de combinatie van het theater met het café restaurant, die we terug krijgen. De sfeer die we weten te creëren; daar zijn we onderscheidend in.”

Om een aantrekkelijk programma te presenteren zoekt Zeewolde LIVE samenwerking met De Kluit, de Verbeelding en Hoeve Karree. “Om ervaring en kennis uit te wisselen”, aldus Jakob. “Dat werkt heel goed. Uitvaartverzorging Sjaardema en Flevo Finance/Regiobank Zeewolde en Expert Zeewolde ondersteunen financieel om de voorstellingen mogelijk te maken.”

De theaterzaal van The Lux vormt meestal het decor voor de voorstellingen. “Een fantastische zaal, zo met dat balcon. Dat vinden de artiesten ook. Ze hebben iets met deze zaal. Het voelt alsof ze in een warm bad komen, zeggen ze.”

Een voorstelling van Zeewolde LIVE betekent echt een avondje uit. “Kopje koffie vooraf, een leuke voorstelling en in de pauze of na afloop een drankje in het sfeervolle grand café met een versnapering. Om het avondje helemaal compleet te maken bieden we in samenwerking met The Lux voorafgaand aan de voorstelling ook de keuze voor een theaterdiner.” Meer info en reserveren: www.zeewoldelive.nl