Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Breng uw idee tot leven op de motiemarkt!

Gemeente

ZEEWOLDE - Heeft u een goed idee? Kom dan op dinsdagavond 5 oktober 2021 naar de motiemarkt! Op deze markt presenteren inwoners hun ideeën aan de raadsleden. Als de raadsleden enthousiast zijn over een idee, wordt het omgezet in een motie. Alle moties worden in de raadsvergadering van 4 november 2021 besproken. De raad besluit dan of het idee wordt uitgevoerd. 

Een idee indienen kan tot 8 september via het online formulier.
Voor hulp bij het opstellen van je idee kan je tot 8 september terecht bij de griffie. Dat kan telefonisch via 036-5229467 of stuur een mail aan griffie@zeewolde.nl

Voorbeelden
In februari en maart zijn al ideeën opgehaald voor de motiemarkt. Vanwege Corona werd de motiemarkt uitgesteld, maar de al aangemelde ideeën worden meegenomen naar 5 oktober. Die ideeën zijn over meer groen in Zeewolde, de inrichting van een jongerencentrum, de aanleg van een skatepark, een pumptrackbaan, voorzieningen als kleedhokjes en douches op het strand en een plek voor foodtrucks op Tulpeiland.

Heeft u nog een ander (duurzaam)  idee? Dan is de motiemarkt een goede plek om deze te presenteren! I Gedacht kan worden aan het creëren van bewustwording voor een maatschappelijk probleem als milieuvervuiling. Bijvoorbeeld door het geven van voorlichtingen over zwerfafval op basis- en middelbare scholen. Of het organiseren van een gezamenlijke opruimactie voor zwerfafval.

Initiatiefnemers moeten er wel rekening mee houden dat zij voor hun idee maar één keer geld kunnen ontvangen, dus ideeën die meerdere jaren geld kosten zijn lastiger te realiseren.

Meer informatie en andere voorbeelden zijn te vinden op www.zeewolde.nl/motiemarkt. De informatie is ook op te halen bij de receptie van het gemeentehuis.