Afbeelding
St Jansdal

Informatieavond St Jansdal: ‘Verder na een beroerte’

Zorg en Welzijn

HARDERWIJK - Een beroerte kan iemand zomaar overkomen. We kunnen ons er niet op voorbereiden. Om patiënten en hun naasten hierover extra te informeren organiseert CVA Ketenzorg Noordwest-Veluwe & Flevoland op woensdagavond 27 oktober 2021 de informatieavond ‘Verder na een beroerte’ in het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De avond is bestemd voor mensen die in het afgelopen jaar een beroerte hebben gehad. Ook hun naasten zijn welkom.

Beroerte ofwel CVA
In de medische wereld wordt een beroerte een Cerebro Vasculair Accident (CVA) genoemd. Vrij vertaald is dit een ‘ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Zo’n herseninfarct kan ontstaan doordat een bloedvat verstopt raakt door een bloedpropje of door een dichtgeslibd bloedvaatje. Het is ook mogelijk dat er een scheurtje in het bloedvat zit. Wanneer een bloedvat is gescheurd, spreken we van een hersenbloeding. In beide gevallen is er sprake van een CVA (beroerte), waarbij delen van de hersenen onherstelbaar beschadigd kunnen worden.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond geven diverse zorgverleners informatie en gaan zij in op vragen. Er wordt gesproken over onder andere de niet-zichtbare gevolgen van een beroerte, voeding, verslikken, beweging, begeleiding in de thuissituatie en ondersteuning van de mantelzorger. Ook is er een zorgmarkt met kraampjes over allerlei onderwerpen, waarmee iemand te maken kan krijgen na een beroerte.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis en vindt plaats in ziekenhuis St Jansdal van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur. Graag vooraf per mail aanmelden bij de ketencoördinator, dja.vanden.os@stjansdal.nl. Mocht vanwege corona de avond fysiek niet door kunnen gaan, dan vindt het programma digitaal plaats. Deelnemers wordern hierover op de hoogte gehouden.

Meer informatie: www.stjansdal.nl/cva