Teststraat Zeewolde
Teststraat Zeewolde Jelle Stellingwerf

Teststraat in Zeewolde gaat sluiten

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - De vraag naar testen op corona nam de afgelopen periode in de gehele regio af. De verwachting is dat deze afname verder wordt voortgezet. Dat betekent dat GGD Flevoland haar testcapaciteit afstemt op de huidige en de te verwachten vraag waarbij de regionale dienstverlening in stand blijft. In dit scenario is besloten de teststraten in Zeewolde en op Urk te sluiten. 

Sven van der Burg, GGD-woordvoerder, legt uit: “Op dit moment kennen nog alle zes gemeenten in de provincie teststraten. Gezien de huidige situatie kan deze uitgebreide test-infrastructuur nu worden aangepast aan de corona-fase waarin we ons momenteel bevinden. We zien een verminderde testvraag, met lage absolute aantallen in Zeewolde en op Urk. Bewoners van Zeewolde die zich willen laten testen gingen al vaak naar Harderwijk. En op Urk hebben we nauwelijks animo om daar te testen. Inwoners daar kunnen als ze dat willen terecht in Emmeloord. Uit oogpunt van inzet van menskracht en locatiekosten gaan we over tot het testen op vier regionale locaties. Dat betekent dat we testen blijven aanbieden in Emmeloord, Lelystad, Dronten en Almere.”

GGD Flevoland geeft aan dat, mocht daar aanleiding toe zijn, de lokale afschaling zodanig wordt uitgevoerd dat aanvullende teststraten weer snel operationeel ingezet kunnen worden.

Deze week kan er in Zeewolde nog getest worden op woensdag en vrijdag. De teststraat in Zeewolde is vanaf 10 september gesloten.