Afbeelding
Eigen foto

Zitcompetitieteam 2021 RSC Zeewolde bekend

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het zitcompetitieteam van RSC Zeewolde is bekend. “Na een jaar geen zitcompetitie door de corona pandemie, gaan we dit jaar de strijd weer aan!”, laat Iris Mensink weten. 

Tijdens de lessen is er een scoutweek geweest waarin alle ruiters en amazones van Ruitersport Centrum Zeewolde beoordeeld werden op de houding en zit. Wanneer de ruiters bovengemiddeld presteerden konden ze een ticket bemachtigen, waarmee ze zich selecteerden voor de selectiedag op zondag 12 september. Tijdens deze dag deden ongeveer 50 amazones mee, om een plek te bemachtigen in het zitcompetitieteam 2021. De zitcompetitie is een landelijke competitie waar ieder jaar meer dan 900 ruiters en amazones aan meedoen, opgedeeld in 4 categorieën naar leeftijd en niveau. Middels voorselecties op verschillende ruitersportcentra komen de beste 12 ruiters in een zitteam per manege. Deze ruiters strijden dan tijdens de regiofinales en om de titel ‘bestzittend Ruitersportcentrum’, om vervolgens een plaats in de kwartfinale, te bemachtigen, waaruit men geselecteerd kan worden voor de halve finale en de finale die dit jaar op het Nationaal Hippisch centrum verreden gaan worden. 

Ruitersportcentrum Zeewolde heeft al 6x de titel ‘bestzittend Ruitersportcentrum’ gewonnen met voorgaande teams, dus ook dit jaar gaat het huidige team haar beste beentje voorzetten om deze titel nogmaals in de wacht te slepen.
De ruiters die geselecteerd zijn voor het team zijn: Categorie 1: Lotte van der Velde, Ivy Koelemij, Ilse Pijl. Categorie 2: Stephanie Voorn, Jasmijn Schagen, Nicky de Boer, Categorie 3: Danielle Mosterd, Veerle Zwagerman, Noella van Isselmuden. Categorie 4: Sylvia Steijger, Samantha den Engelsman, Marielle Bergervoet. Deze ruiters vormen het zitteam voor 2021, en gaan allen strijden om de titel: Bestzittende Manegeruiter 2021!

Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52