Afbeelding
FlevoMeer Bibliotheek

Feestelijke start Kinderboekenweek bij FlevoMeer Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - FlevoMeer Bibliotheek viert de Kinderboekenweek dit jaar groots met een beroepenfestijn voor kinderen. Basisschoolleerlingen maken kennis met verschillende spannende, bijzondere en uitdagende beroepen. Het beroepenfestijn is woensdag 6 oktober, tevens de landelijke start van de Kinderboekenweek, van 14.00 uur tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’, oftewel beroepen. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar; ieder kind kan worden waar hij of zij van droomt. Beroepen als astronaut, brandweer, kok of vlogger... kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende actrice, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken en te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Beroepenfestijn
Tijdens het Beroepenfestijn in de bieb kunnen kinderen kennismaken met heel diverse beroepen door middel van korte workshops. We hebben o.a. te gast: een redacteur, illustrator, schrijver, verloskundige, mediacoach, kraamverzorgster, wijkagent, landkaartenmaker en een orthopedisch technoloog.

Je hoeft je voor deze activiteiten niet in te schrijven en je kunt deze middag aan meerdere workshops meedoen. De workshops starten om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk. Het geschenk is geschreven door Bette Westera en Mark Janssen schrijft en illustreert het prentenboek van de Kinderboekenweek. Kinderboekenweek 2021 is van 6 oktober t/m 17 oktober.

Meer info: www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek