Eigen foto

Tessa Schoots Wereldkampioen Taekwon-Do!

Sport

ZEEWOLDE - Tessa Schoots is Online Wereldkampioen Taekwon-Do Tuls dames senior 1ste Dan.

Met het Nederlands Taekwon-Do team, dat in totaal bestond uit 10 sporters, deed Tessa mee aan de online Wereldkampioenschappen. Deze vonden plaats van 4 tot en met 19 september.

Bij een online toernooi moet er vooraf aan het toernooi veel werk gedaan worden. Elke sporter moet in de eerste week van het toernooi vijf video’s inleveren. De sporters zorgen natuurlijk voor perfecte video’s en daar gaat heel veel tijd in zitten. De video’s worden per ronde op het internet gezet. Elke video wordt door vijf scheidsrechters van over de hele wereld beoordeeld. Online duurt dit dus heel lang omdat de scheidsrechters in verschillende tijdzones kunnen wonen. Het is dan ook lang wachten voordat de uitslag bekend is.

Tessa zat in een poule van 26 dames van over de hele wereld. Haar eerste ronde wist ze te winnen met 5-0 van de Uruguese. In de tweede ronde was haar tegenstander een Zweedse en daar won ze van met 4-1. De derde ronde trof ze een Filipijnse waar ze 4-1 van won. In de halve finale won ze met 4-1 van een Poolse. En als slot won ze de finale met 3-2 van een Finse. Daarmee is Tessa Wereldkampioen dames senior 1ste Dan! “Goed gedaan Tessa. Als Hwa-Rangdo zijn wij dan ook super trots!”