Burendag
Burendag Oranjefonds

Meer animo voor Burendag dan ooit tevoren

Cultuur

REGIO - Na een periode waarin afstand houden het devies was, blijken veel mensen behoefte te hebben aan contact met hun buren. Nog nooit waren er zo veel aanmeldingen voor Burendag als dit jaar, melden organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts vandaag. Een recordaantal van ruim 6.300 buurten heeft zich aangemeld voor de dag die in het teken staat van buurtcontact. Burendag wordt komende zaterdag, 25 september gevierd, op de eerste dag zonder anderhalve meter afstand. 

“De coronaperiode heeft ons allemaal duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt om op terug te vallen. Je buren heb je letterlijk om je heen, dus is het ontzettend fijn als je goed contact hebt met elkaar. Dat is al 16 jaar de reden dat Burendag jaarlijks georganiseerd wordt. Het biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en te vieren dat je samen een buurt vormt. Dit jaar heeft dat door de coronaperiode extra lading”, zegt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.

Stuur uw eigen foto in!

Staat in uw straat zaterdag Burendag centraal met een leuke activiteit? Laat het ons weten en stuur een leuke foto in met een bijschrift. Dat kan rechtstreeks op de website of via redactie@zeewolde-actueel.nl