Afbeelding
FlevoMeer Bibliotheek

Leeshond aan het werk in bibliotheek

Cultuur

ZEEWOLDE - Golden Retriever Iwan heeft een wel heel bijzondere baan. Als voorleeshond helpt hij kinderen goed te leren lezen. Wil je weten wat het werk van Iwan precies inhoudt? Kom dan zaterdag 2 oktober naar FlevoMeer Bibliotheek; daar is vooruitlopend op Dierendag voorleeshond Iwan en zijn baasje aan het werk te zien. Bezoekers die durven mogen zelfs even samen met de hond lezen.

“Goed leren lezen is vooral kilometers maken”, legt Anouk Doffer van KwispelCoaching uit. “Motivatie als drijfveer is hierbij van groot belang. Voorlezen kan daarbij helpen, maar is niet voor ieder kind gemakkelijk. Het roept soms spanning op. Voorlezen aan een hond kan motiveren. Het is veel leuker om aan een hond voor te lezen. Daarnaast heeft een dier geen oordeel. Gaat het even niet goed? Geen probleem. Een kind kan zich rustig herpakken, zonder dat er gelachen wordt door andere kinderen. Een hond zorgt voor ontspanning en mag natuurlijk tussen het lezen door geaaid worden. Hierdoor doet het kind succeservaringen op.”

Op de jeugdafdeling op de begane grond mogen kinderen samen met Iwan een hondenboek lezen en vertelt coach Anouk alles over het werk van een voorleeshond. Ook zal Iwan enkele trucjes laten zien. Iwan is van 10.30 tot 12.30 uur in de bibliotheek in actie te zien. Je kunt gezellig binnenlopen en hoeft je niet aan te melden van tevoren.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56