Afbeelding
Zeewolde Actueel

Zaterdag 2 oktober aftrap jubileum 40 jaar VV Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Voetbalvereniging Zeewolde bestaat in 2022 40 jaar. Gedurende het komende seizoen zal er op diverse momenten aandacht aan dit heugelijke feit worden gegeven. Hiervoor is een speciale jubileumcommissie in het leven geroepen. Zaterdag 2 oktober, als het eerste elftal zijn eerste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen speelt (tegen Terschuurse Boys), vindt de aftrap van de festiviteiten plaats.

Rijke historie

VV Zeewolde was aanvankelijk onderdeel van de Algemene Sportvereniging Zeewolde (ASVZ). De omnivereniging werd opgericht op 17 april 1982 en stond onder voorzitterschap van Albert Bouwman. Jos van Kempen was secretaris en Lia John-Tromp penningmeester. Gilles Geschiere, die eerder bij Swift ’64 in Swifterbant had gevoetbald, en de toen 16-jarige Leen den Boer stonden aan de wieg van de afdeling voetbal van de ASVZ. Sportpark De Horst bestond destijds nog niet, er werd gevoetbald nabij het chauffeursrestaurant De Trekker op het Trekkersveld. In 1984 vond de verhuizing naar het huidige sportpark plaats. Op 12 juli 1990 verlieten de voetballers de ASVZ en ging VV Zeewolde als zelfstandige vereniging verder. Het huidige clubgebouw werd in 1997 geopend door Dick Advocaat, die op dat moment trainer PSV was. Met de groei van het dorp steeg ook het ledental van de voetbalvereniging. In 2005 werd het 1000e lid ingeschreven. Ook de ‘vrouwentak’ is inmiddels niet meer weg te denken bij de plaatselijke voetbalclub. Een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de vereniging was de viering van het 25-jarig bestaan in 2007. In 2022 wordt er opnieuw een jubileum gevierd, nu dat ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

Jubileumactiviteiten

Het startsein voor de feestelijke festiviteiten wordt gegeven op zaterdag 2 oktober. Leden van de voetbalvereniging worden opgeroepen de middag zoveel mogelijk in de clubkleuren blauw en wit naar het sportpark te komen. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste tegen Terschuurse Boys (aanvang 15.00 uur) wordt het speciaal door Jan Ippel en Jelle Oorbeek van de Blue Seals geschreven en gecomponeerde clublied gepresenteerd. De aftrap van de wedstrijd zal worden verricht door de inmiddels 75-jarige Gilles Geschiere en het laatst ingeschreven jeugdlid. Het programmaboekje van de middag wordt het eerste ‘hebbedingetje’ van ’40 jaar VV Zeewolde’. Maar daarvan komen er gedurende het jubileumseizoen nog veel meer, zoals een speciaal jubileumshirt en een heus jubileumbiertje. Rond april wordt de jubileumgids gepresenteerd, waarin er veel aandacht zal zijn voor de geschiedenis (én de toekomst!) van de club. Ook zullen er diverse activiteiten zijn, zoals een jubileumbingo, clinics voor de verschillende doelgroepen en een reünie voor oud-leden. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni wordt het speciale jubileumweekend gehouden met activiteiten voor alle leeftijdscategorieën. Hoogtepunt daarbij is de wedstrijd van het eerste elftal tegen de amateurs van Ajax.

De jubileumcommissie 40 jaar VV Zeewolde heeft als voorzitter Peter Butz en bestaat verder uit Marianne Blotenburg, Ron Fokker, Albert Lubberink, Rosalien Petersen, Tim Reinhart, Mannes Schoppink, Stan Stokvis en Rolf de Wild.