Leo Fijen
Leo Fijen KRO/NCRV

Leo Fijen ziet kansen voor ‘de kerk na corona’

Kerk

ZEEWOLDE - Hoe ga je als kerk verder na corona? Keer je terug naar hoe het daarvoor was? Houd je vast aan bestaande manieren? Hoop je dat iedereen de weg terug vindt? Is er aanleiding om werk te maken van verandering? Vernieuwing? Hoe kun je kerk zijn voor verschillende generaties? Kun je een plek zijn die jong en oud boeit en hoe doe je dat?

Deuren weer open

Tv-journalist en uitgever Leo Fijen (1955) ziet kansen voor de kerk na corona. Op woensdag 6 oktober komt hij naar Zeewolde om een van de moeilijkste vragen van dit moment te beantwoorden: hoe doe je de deuren van de kerk weer open voor alle mensen die er al anderhalf jaar niet meer zijn geweest?

Voorbeelden en tips

Leo Fijen praat vanuit de praktijk van zijn eigen geloofsgemeenschap in Maartensdijk, maar heeft ook vanuit zijn uitgeverij geleerd waar de mensen naar verlangen in deze tijd. Dus komt hij met concrete voorbeelden en tips voor de kerk om de deuren te openen en werkelijk uitnodigend te zijn. Ieder die behoefte heeft aan bemoediging en perspectief voor een nieuwe toekomst is welkom op deze avond. Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur; eigen bijdrage € 3,00; Info en aanmelden: 06-51982531. Open Haven, Protestantse Gemeente Zeewolde, Kerkplein 8.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29