Afbeelding
Alzheimer Café

Alzheimer Cafe Zeewolde staat stil bij jubileum

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - In De Verbeelding werd vrijdag 24 september een feestavond gevierd ter ere van het 10-jarig bestaan van het Alzheimer Café Zeewolde. 

In verband met de toen nog geldende coronamaatregelen was het een avond voor een beperkt aantal genodigden. Tijdens de avond werd de onlangs gemaakte TV opname (geproduceerd door de Lokale Omroep Zeewolde) vertoond, waarin een viertal werkgroep leden aan het woord komen.

(De tekst loopt door onder de foto)

Feestavond Alzheimer Café

Er was ook  muziek, verzorgd door zangeres Joke Verhoef en de pianist Henk Bloemers. In een gevarieerd programma kwamen er vele oude bekenden voorbij, zoals oude schoolliedjes uit de jaren twintig en de crisistijd van de jaren dertig, liedjes uit de tijd van oorlog en bevrijding, de periode van de wederopbouw en de rebelse jaren zestig met Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, Wim Sonneveld, Jasperina de Jong, Jules de Corte en vele anderen. Dit optreden werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd en vraagt zeker om een herhaling voor een groter publiek.

Het programma van het Alzheimer Café (en dat van het Breinpunt) voor het komende jaar is bijna rond en wordt binnenkort bekend gemaakt. Door de ingestelde coronamaatregelen was het een lange tijd niet meer mogelijk om Café-avonden te organiseren. “De leden van de werkgroep en alle vrijwilligers hopen op niet al te lange termijn weer in persoon te mogen ontmoeten.”

Alzheimer Café is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor iedereen die zich betrokken voelt bij dementie. Het Café is bedoeld om met elkaar te delen en om van elkaar te leren. “Voor Zeewolde is het van belang dat het café er is” sprak toenmalig wethouder De Vries tien jaar geleden bij de officiële opening. “Zolang er niet over dementie gepraat wordt, worden de patiënten niet bekend. Door mee te doen aan het doorbreken van het taboe zorgen we dat de bewustwording groeit en kunnen we daar op inspringen door het realiseren van voorzieningen.”

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04