Afbeelding
Onno Rijpstra

Wolderwijdcup zeilwedstrijden op het Wolderwijd

Sport

ZEEWOLDE - Zaterdag 25 september is door watersportverenigingen Flevo en Zeewolde de Wolderwijdcup weer georganiseerd. Voor de beide verenigingen is dit tevens de afsluitende zeilwedstrijd. Anders dan in een eerder artikel geschreven stond dat er tussen Flevo en Zeewolde is gestreden om de Wolderwijdcup, is dit sinds een paar jaar niet meer het geval. Inschrijven voor deelname is open voor iedereen uit de regio en is toegankelijk voor alle typen boten.

22 schepen hadden zich aangemeld. Hierbij startten de acht FF65 in een eigen startgroep. Vervolgens kwamen de Outboard klasse (4 deelnemers), de motor hangt daarbij aan de spiegel aan de start. En als derde de start van de Inboard boten (10 deelnemers) waarbij de boot over een motor met vaste schroefas is toegerust..

Zaterdag was prachtig zeilweer met voor eind september een aangename temperatuur en een zuinig windje uit het zuiden. Er werden 4 wedstrijden gevaren waarna het klassement voor de 3 startgroepen kon worden opgemaakt. De FF65 had hiermee de tussenstand, want op zondag volgden voor hen nog meer wedstrijden.
Bij de Inboard boten bleek Dirk Molenberg, schipper van de Gimmick overtuigd winnaar. Gevolgd door Henri Grootkarzijn met de Basta en als derde Martijn Lieman, schipper van Change.
Bij de Outboard boten was Luc van Dam met Viktoria de winnaar, gevolgd door Peter Beekman met Dancing Queen en als derde Gerard Schaapman, schipper van Scholf.
De uitslag werd bekend gemaakt in de Kop van de Knar, het clubhuis van WVFlevo, waarbij tijdens een maaltijd nog uitgebreid nagepraat kon worden.
Volgend jaar verwachten de beide watersportverenigingen eind september opnieuw de WolderwijdCup wedstrijden te gaan organiseren.