Afbeelding
Wim van Essen

Diederick’s Debuut vraagt om een vervolg

Cultuur

ZEEWOLDE - ZeewoldeLive had er alles aan gedaan om de eerste theateravond van dit seizoen meteen tot een succes te laten zijn. De theaterzaal van The Lux was er klaar voor, de bezoekers waren er klaar voor en Diederick al helemaal: die stond te trappelen achter de coulissen om zijn muzikale One-Man-show Debuut voor de tweede keer op de planken te mogen brengen.

De zaal was tot de laatste stoel uitverkocht, alle bezoekers toonden hun coronabewijs en, wat een bof, de anderhalve metermaatregel was losgelaten, waardoor de sfeer als vanouds was. Al die dingen bij elkaar, maakten deze theateravond extra bijzonder.

Het publiek toonde zich misschien daarom ook wel extra coöperatief: Diederick houdt namelijk van interactie met het publiek en hoefde niet veel aan te dringen om zijn gehoor mee te krijgen. Er werd enthousiast meegezongen en geklapt en het lukte hem moeiteloos de aanwezigen de pentatonische toonladder met de vier akkoorden C,G Amineur en F aan te leren. Dankzij het ezelsbruggetje Chopin Gaf Amadeus Fluitles, dat dan weer wel.

Diederick verrast met zijn weergaloze talent om in zijn eentje met verschillende muziekinstrumenten de zaal van begin tot eind te boeien. Zijn vertolking van zijn grote idool Ramses Shaffy blijkt de grootste verrassing van de avond. Bij de gezellige nazit was dan ook vaak te horen dat Diederick een volgend seizoen absoluut weer welkom is!

De tweede theateravond van ZeewoldeLive staat gepland op vrijdag 15 oktober met Mooi Wark! Kaarten nu in de verkoop!