Afbeelding
Puur Zeewolde

Blotevoetenpad verwelkomde 10.000ste bezoeker!

Cultuur

ZEEWOLDE - Tijdens het laatste weekend van september bracht het bestuur van stichting Puur Zeewolde een bezoek aan het blotevoetenpad aan de Sternweg. Niet om zelf het pad te lopen maar om Marieke en Henri Moens (eigenaren) te verrassen met een echte Belevingtaart. Deze zomer ontvingen zij namelijk de tienduizendste bezoeker voor het seizoen 2021. Inmiddels staat de teller alweer een stuk hoger en ook in dit laatste weekend werd het pad goed bezocht.

(De tekst gaat door onder de foto)


Foto Puur Zeewolde

Dat het zo’n succes zou worden hadden ze in de zomer van 2014 niet durven dromen. Zij startten toen met een pad van 500 meter en inmiddels is het pad al twee kilometer lang. En het eind is nog niet in zicht. Plannen voor 2022 liggen namelijk alweer klaar om het nog “spectaculairder” te maken. Het pad is inmiddels landelijk bekend mede doordat het eerder door Toeractief is uitgeroepen tot een van de leukste vijf blotevoetenpaden in Nederland. Wil je het zelf ook ervaren? Nog even geduld want in verband met het naderende koudere seizoen is het pad gesloten tot mei volgend jaar. 

Het blotevoetenpad gaat over het voormalige boerenerf van de Sternhof met ondergronden als gras, houtsnippers, modder, grind, petflessen, een watergebied en wiebelbrug. De route voert je ook door de bloementuin, een grote biologische moestuin en een doolhof.