Reinier Joustra scoort al snel de 1-0
Reinier Joustra scoort al snel de 1-0 Michel Zrour

VV Zeewolde veel te sterk voor Terschuurse Boys

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde behaalde zaterdagmiddag 2 oktober een overtuigende 3-0 overwinning op Terschuurse Boys. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt, in het tweede gedeelte was de koek al snel op.

Het publiek was zaterdagmiddag in groten getale naar sportpark De Horst gekomen. Dat had enerzijds te maken met de aftrap van het jubileumseizoen 40 jaar VV Zeewolde, maar toch ook wel met de veelbelovende reeks die het eerste elftal momenteel neerzet. Alle drie bekerwedstrijden werden gewonnen, terwijl Rood-Wit ’58 in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met ruime cijfers werd verslagen (3-0). Terecht ging het publiek er bij de eerste thuiswedstrijd dan ook eens goed voor zitten of staan. Het lukte de formatie van Peter Epe redelijk die hoge verwachtingen waar te maken, zeker in de eerste helft. Al na vijf minuten werd de openingstreffer genoteerd. De vaak ongrijpbare Jan Struijk gaf de bal afgemeten voor op Reinier Joustra, die vervolgens doelman Gerben Hilgers met een kopbal naar de grond verraste: 1-0. Een ongelukkige botsing tussen diezelfde Joustra en Hilgers even later was van invloed op het latere scoreverloop. De Terschuur-keeper, die zijn jeugd doorbracht bij VV Zeewolde, had duidelijk last van zijn arm en schouder en ging in de 18e minuut niet geheel vrijuit bij het tweede doelpunt van de polderboys. Hij kon een directe vrije trap van Alexander Sijtsma niet voldoende pareren, waardoor het zomaar 2-0 stond. Zonder groots te spelen bleef Zeewolde in de eerste helft de veel betere ploeg. Op slag van rust viel ook de derde treffer. Denilçon Ramazan, die later tot man of te match zou worden uitgeroepen, zocht met succes een mogelijkheid van ver buiten het strafschopgebied hard uit te halen: 3-0. Hilgers en de eveneens geblesseerd geraakte Joustra kwamen na rust niet meer terug in het veld. De wedstrijd zakte verder helemaal in. Het leek wel alsof de thuisploeg het wel geloofde. De gasten wilden wel, maar konden niet. Vermeldenswaard is nog wel het inbrengen in de 64e minuut van Joy Schoonhoven voor Niels van Moolenbroek. De invaller liet met enkele hoogstandjes zien dat er terecht dit seizoen veel van hem mag worden verwacht.

Spelers VV Zeewolde: Martin van Barneveld, Maurizio Sleurink (83. Julian de Roder), Alexander Sijtsma, Ronald Hoek, Lucas Pelgrum, Denilçon Ramazan, Reinier Joustra (46. Nick Redegeld), Jan Struijk, Ramon Chaigneau (74. Rens Loos), Niels van Moolenbroek (64. Joy Schoonhoven) en Tom de Boerdere.