Afbeelding
CCV

Week van de Veiligheid met leerzame activiteiten

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - Van maandag 11 tot en met zondag 17 oktober wordt de Week van de Veiligheid georganiseerd. Ook in Zeewolde staat er verschillende activiteiten op het programma.

Speurtocht voor kinderen
Zo kunnen kinderen de politie helpen om een vermissingszaak op te lossen. De burgemeester is vermist en de politie is op zoek naar aanwijzingen. Haal bij de receptie van het gemeentehuis een deelnameformulier met uitleg en speur naar aanwijzingen. De aanwijzingen zijn vanaf maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober in het centrum van Zeewolde te vinden.

Escaperoom voortgezet onderwijs
Zit je op het voortgezet onderwijs in Zeewolde? Speel dan mee in de escaperoom die door de gemeente in samenwerking met de middelbare scholen en Straathoekwerk wordt georganiseerd. Tijdens deze escaperoom staat het omgaan met foute centen centraal en de wereld die schuilt achter klussen waarmee je snel geld kunt verdienen.

Informatie over veiligheid
Op vrijdag 15 oktober staan de wijkagent, brandweer, BOA en de stagiaire afdeling veiligheid van de gemeente op de weekmarkt in Zeewolde. Zij gaan graag met inwoners in gesprek en hebben veel informatie mee. Bij de kraam is tevens een QR-code te vinden waarmee de enquête over veiligheidsbeleving in Zeewolde is in te vullen.

Drop your knife
In de Week van de Veiligheid doen gemeente Zeewolde en de politie ook mee aan de landelijke actie tegen wapenbezit onder jongeren. Een mes op zak is niet normaal en zeker niet cool. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien. De campagne ontmoedigt wapenbezit door jongeren op te roepen hun messen in te leveren. Steekwapens inleveren kan in de Week van de Veiligheid (anoniem en straffeloos) bij het politiebureau in Zeewolde.