Afbeelding
KV Wolderwijd

KV Wolderwijd pakt volle winst in Purmerend

Sport

PURMEREDN/ZEEWOLDE - Wat in de voorgaande wedstrijden tegen Stormvogels en Zaandam Zuid niet lukte, pakte in Purmerend goed uit: op basis van inzet en kwaliteit werd Purmer 1 verslagen met 14-18.

KV Wolderwijd reisde met gemengde gevoelens af naar Purmerend: Purmer 1 was na 3 wedstrijden de ongeslagen koploper. Terugkijkend op de eerste 3 wedstrijden kon KV Wolderwijd de conclusie trekken dat er meer in had gezeten dan slechts 1 overwinning. Het was dus zaak om scherp en geconcentreerd te beginnen.

Na een snelle 1-0 voor Purmer was het antwoord van Wolderwijd er snel; 1-1. Tot 3-3 ging het gelijk op. Vanaf dat moment lag het initiatief aan de zijde van KV Wolderwijd. Vlak voor rust liet Wolderwijd de teugels enigszins vieren waardoor Purmer terug kom komen en met een kleine voorsprong de rust in ging. 9-8

De boodschap van coach Jeroen van den Berg in de rust was helder en kort: scherper en meer felheid werd er geëist van een ieder in de tweede helft. Binnen 4 minuten in de tweede helft resulteerde dit in een voorsprong van 2 punten, die uiteindelijk de beslissing bleek. Door snel, scherp en tactisch spel werd de wedstrijd uiteindelijk uitgespeeld en stond er een 14-18 overwinning op het scorebord.

Doelpunten: Matthijs 6x, Rick 5x, Maarten 2x en Timon, Irissa, Karin, Lynn en Anneleen ieder 1x.
KV Wolderwijd mag trots zijn op de tweede helft en dit belooft nog veel voor de rest van het seizoen.

Komende weekend speelt KV Wolderwijd 1 om 15.30 uur thuis tegen Triaz.