Roos, Lise, en Eva
Roos, Lise, en Eva Zeewolde Actueel

Kidzpanel schrijft verslag beroepenfestijn

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE — In het kader van de traditionele kinderboekenweek organiseerde Flevomeer Bibliotheek een beroepenfestijn. Woensdagmiddag 6 oktober mochten kinderen van 6 – 12 jaar vrijelijk binnenlopen om kennis te maken met een gevarieerd palet aan beroepen. Zo was er een redacteur van Zeewolde Actueel aanwezig, die meteen twee vliegen in één klap sloeg: een workshop houden én een verslag (laten…) schrijven. Vier leden van het Kidzpanel, de jeugdige ‘denktank’ van de bibliotheek, kozen zelf een beroep voor een interview. Eva, Tosia (spreek uit: Tosja), Lise en Roos gingen enthousiast aan het werk.

Tosia schrijft: ‘Wat voor beroep heeft u?’ Ik ben orthopedisch instrumentenmaker. Hoe lang doet u al dit beroep?
4 jaar. Wat doet u precies? We gaan eerst iemands been gipsen, daarna gaan we om het gipsmodel         een spalk maken, dat gaan we passen en later kijken of het helpt. Vindt u uw beroep leuk? Ja zeker.

‘Wat voor beroep heeft u?’ Illustrator. Hoe lang doet u dat al? 30 jaar. Hoe doet u dat? Eerst lees ik het verhaal, daarna maak ik een schets en dan komt het op de voorkant van het boek. Wat vindt u van uw beroep? Fantastisch! En hoe oud bent u? 62 jaar.

Lise schrijft: ( De politie ) geïnterviewd door Lise Zondag

Wat doen jullie als er voor de grap 112 wordt gebeld: we achterhalen wie er heeft gebeld en dan wordt er meestal een straf gegeven. Wat wordt er gedaan als een kind mishandelt wordt: we gaan daar naar toe en gaan luisteren naar hun verhaal en vragen nog dingen aan omwonende.

Eva schrijft: (Femke Bruil 24) geïnterviewd door: Eva Kentin.

Waarom wou je eigenlijk schrijfster worden? “ik vindt het leuk om dingen uit te vinden hoe dingen werken en dan krijg ik er vaak ideeën van.” Wat vindt je leuk aan schrijfster zijn? “Een verhaal aan mensen vertellen en laten zien.” Wat was je eerste boek? “Liefde op het eerste gehoor.”

(Jelle Stellingwerf 63 Redacteur van Zeewolde actueel) geïnterviewd door: Eva Kentin. 

Waarom werk je als redacteur in Zeewolde actueel? “Ik ben ziek geweest en ik had daarvoor een beroep waar ik veel mee heb geschreven, ik moest een ander beroep doen en toen leek Redacteur mij leuk.” Waarom ben je Redacteur gebleven? “Omdat het héél erg leuk is want je komt heel veel verschillende mensen tegen.” Hoe lang werk je bij het Zeewolde actueel? “7 jaar”

Roos Schrijft: Illustrator
Wat vind u leuk aan uw werk?
‘ Dat is moeilijk, maar ik denk toch het schetsen, want ik vind het leuk dat ik er de vrijheid bij heb. Want dan teken ik de ene dag een brandweerwagen en de andere dag een dierentuin, ik doe het al 30 jaar. ‘

Schrijver
Wat vind u leuk aan uw werk?‘ Dat ik elke dag iemand anders ben, of ja me iemand anders voel.’ ‘De ene dag ben ik benieuwd naar het leven van een verloskundige en schrijf ik over het leven van iemand in de zorg, en de andere dag schrijf ik over een agent. ‘Ik doe het al 12 jaar.’

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 15 apr, 13:38
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
Afbeelding
Eerste plaats voor Tessa Schoots Rotterdam Taekon-do Cup Sport Instagram 14 apr, 23:45
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29