Afbeelding
Hermes Rivera

Zeewolde kleurt roze en blauw

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Van 9 tot 15 oktober vindt de Baby Loss Awareness Week plaats. En jaarlijks terugkerende week om wereldwijd aandacht te vragen voor babysterfte. Met verschillende activiteiten wordt aandacht besteed aan het grote verdriet van het verlies van een baby en getracht dit verlies meer bespreekbaar te maken.

In veel gemeenten in Nederland kleuren in deze week de gebouwen roze en blauw. Ook de gemeente Zeewolde doet mee. Deze week zal de verlichting in het dorp afwisselend roze en blauw kleuren. “Een mooi initiatief om te laten zien dat wij een dorp zijn waarbij ook aandacht geschonken wordt aan verdrietige perioden in een mensenleven”, licht Ute Brouwer uit Zeewolde toe.

De Baby Loss Awareness Week wordt op vrijdag 15 oktober afgesloten met een Wave of Light. Wereldwijd worden er precies om 19.00 uur (plaatselijke tijd) kaarsjes ontstoken voor overleden baby’tjes, om te herdenken dat zij er zijn geweest. Zo ontstaat er over de hele wereld een Wave of Light. “U kunt ook uw steun betuigen door bijvoorbeeld op 15 oktober een kaars aan te steken en voor uw raam te zetten.” 

Meer informatie: www.steunpuntnova.nl