Afbeelding
Robinotof.nl

Robin en Benjamin organiseren eind herfstvakantie toernooi Footballastic

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Op de voetbalveldjes tussen De Regenboog en ’t Wold wordt op zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 16.00 uur voor jeugd tussen 8 en 18 jaar het gratis voetbaltoernooi Footballastic gespeeld. De initiatiefnemers Robin van Maanen en Benjamin Smit leggen graag uit wat een en ander inhoudt.

Robin van Maanen is vier dagen per week schilder en één dag als Robinotof een bekende fotograaf in en buiten Zeewolde. Twee jaar geleden ontstond bij hem het idee voor Footballastic. “Tijdens een vakantie zag ik een skateboardfilmpje, waarbij men elkaar uitdaagde dezelfde trucs te laten zien”, steekt Robin van wal. “En toen dacht ik: dat hebben we nog niet in voetbal! Ik ben aan de slag gegaan en zo is daar het kaartspel uit voortgekomen.” Footballastic is een spel voor één tot vijf spelers en duurt ongeveer dertig minuten (of een maximaal aantal punten). “Per ronde heb je twee kaarten”, geeft de initiatiefnemer een korte uitleg. “Op een kaart zie je bijvoorbeeld dat je de bal met je hakken achter en over je heen moet zien te krijgen, wat ook wel de Rainbow Flip wordt genoemd. Daar kun je dan één punt mee verdienen. Op een andere kaart staat dat je de bal tien keer moet hooghouden. Je krijgt dus twee kansen per ronde om punten te verdienen. Er zitten nog veel meer elementen in het spel. Er zitten jokers in, je kunt minpunten krijgen en net als bij een gewoon kaartspel is het ook mogelijk dat je een beurt over moet slaan.” Het ontwikkelen van het kaartspel duurde langer dan Robin aanvankelijk voor ogen had. “Dat kwam enerzijds door corona, want toen was het testen natuurlijk een stuk moeilijker. Maar ik wilde ook dat het spel er aantrekkelijk uitzag en dat het een uniek karakter had. Daar ging veel tijd inzitten.”

Benjamin Smit is net als Robin begin dertiger. De twee kennen elkaar al hun hele leven. De heren raakten elkaar gelukkig ook nooit uit het oog, Footballastic verstevigde hun band nog eens. “Ik zat voorheen in de evenementenwereld en werkte daar met grote artiesten die de wereld rondtoerden. Ik mag zeggen dat ik met de crème de la crème van het DJ-wereldje gewerkt heb, ja”, vertelt Benjamin. “Onlangs switchte ik van baan. Ondertussen was ik ook nog bezig met een opleiding, waarbij ik een evenement moest organiseren. En toen moest ik ineens aan Robin denken. Hij zit in de fase waarin hij zijn spel wil uittesten. Het lijkt me gewoon een tof idee dit samen met hem te doen en zo Footballastic naar een nieuwe fase kunnen tillen.”

De laatste zaterdag van de herfstvakantie wordt op de voetbalveldjes tussen De Regenboog en ’t Wold onder leiding van Robin en Benjamin gestreden om de titel ‘King of Footballastic’. “Maar misschien is het ook wel een Queen”, lacht Robin. “We zouden het eigenlijk vanaf 10 jaar doen, maar als je 8 of 9 bent mag je ook meedoen, we willen niemand uitsluiten. We gaan er ook nog leuke dingen naast organiseren, waarvoor we de buurtsportcoaches hebben ingeschakeld. Als extra attractie zorgen we bijvoorbeeld dat er enkele springkussens zijn. De eerste aanmeldingen komen al binnen en wij zijn nog een toffe prijs aan het bedenken voor de eindwinnaar. Zorg dus dat je dit toernooi niet mist!”

Goed om te weten: bij slecht weer wordt het toernooi verplaatst naar sporthal De Horst.

Voor meer informatie: www.footballastic.nl  Direct aanmelden? https://www.footballastic.nl/king-of-footballastic/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52