Eigen foto

Langs de lijn op het hockeyveld

Sport

ZEEWOLDE - Een zaterdagmorgen welke begon in de mist. Als coach sta je dan vroeg op om op tijd op het veld te staan om het spel en de doelen klaar te zetten.

En daar waren ze weer, de jongste jongens van de J6E1! Op tijd opgestaan om te verzamelen om 08.30u bij HCZeewolde. Allemaal vol verwachting en met veel zin in een nieuwe wedstrijd tegen de J6E1 uit Lelystad.
In het begin was het even aftasten hoe de jongens van Lelystad speelden, maar al gauw vonden de jongens het doel van de tegenstander. De bal ging over de achterlijn, 1-0. Dit smaakte naar meer. Door goed samenspel vielen de 2-0 en de 3-0 kort achter elkaar. Wat waren ze trots en terecht. Vorige week een heel lastige tegenstander en nu waren zij het, die het de andere partij moeilijk maakte. Ook de 4-0 kwam nog voor de rust.

In de tweede helft werd scoren lastiger. Lelystad had aan de opstelling gewerkt. Maar de jongens kwamen weer bij het goal door elkaar te helpen en goed samenspel, 5-0. Het spel ging over en weer. De teams waren gewaagd aan elkaar. En toen de jongens dachten dat de overwinning er was, scoorde Lelystad het doelpunt in de laatste minuut. Dat gevierd werd als een overwinning!

Ondertussen was het zonnetje gaan schijnen en kwamen beide teams trots van het veld. Het team van Zeewolde vanwege de winst. Het team van Lelystad vanwege dat ene felbegeerde doelpunt! “Wat een afsluiting en een heerlijk begin van een mooie dag!”, aldus coach Lonneke Schippers.