Afbeelding
Eigen foto

Succesvolle fietsles statushouders

Cultuur

ZEEWOLDE - Je kinderen naar school brengen, een boodschap, een bezoek aan een vriendin of aan de dokter. Voor een groot aantal statushouders is het kunnen fietsen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Met de ‘Fietsles voor statushouders’ is hier voor een groot aantal dames verandering in gebracht. 

Vier weken lang hebben ze geoefend. Dit met de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Het noodgebouw en de vlakke brede fietspaden rond in het Kluunpark (rond de atletiekbaan) maakten dit tot een mooie oefenlocatie. Na afloop mochten de deelnemende dames hun door de ANWB beschikbaar gestelde fiets mee naar huis nemen. Om te oefenen, maar tevens om te zorgen dat ze ook na de fietslessen blijven fietsen.

Naast inspannend bleken de fietslessen ook nog eens erg gezellig te zijn. Met iedere week iets lekkers van De Basisz leidde de fietsles tot mooie en ongedwongen ontmoetingen tussen deelnemers en de dames die kwamen helpen. Afgelopen zaterdag werden de fietslessen feestelijk afgerond. Alle deelnemers gingen naar huis met een diploma met daarop al hun reeds beheerste vaardigheden. Opstappen en starten, fietsen, bochtjes maken en afstappen. De fietslessen werden georganiseerd door Welzijn Zeewolde in samenwerking met De Basisz en Grenzeloos Bewegen Zeewolde. Omdat vier lessen nog niet voor alle dames voldoende waren én omdat deze weken hebben laten zien hoe belangrijk en waardevol het is, wordt door Welzijn Zeewolde nagedacht over een vervolg. 

Nu al meer weten? Stuur een mail naar info@zeewoldevoorelkaar.nl of info@grenzeloosbewegenzeewolde.nl. Doe dit zeker ook wanneer je in de toekomst graag zou willen helpen met deze fietslessen.