Afbeelding
Stichting Amuria

Stem op Stichting Amuria - Actie Warm Hart

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Met de actie Warm Hart van KRO-NCRV maken goede doelen en initiatieven kans op een financiele ondersteuning van €10.000, €5.000 of €2.500. Stichting Amuria uit Zeewolde is één van de deelnemers die kans maakt op een donatie. Het aantal stemmen bepaalt welke goede doelen een donatie verdient.

Stichting Amuria, een initiatief van Zeewoldenaren Dick en Roeleke van der Linden naar aanleiding van een bezoek aan Oeganda in december 2007, helpt mensen in hun armoede en tegenslag door middel van ondersteuningsprojecten waarmee zij zelf hun leefomstandigheden kunnen verbeteren. De hulpverlening is gericht op Oeganda in het algemeen en in het gebied Amuria in het bijzonder. Een van de projecten waar de stichting zich voor inzet is het Scholarship programma dat er voor zorgt dat kinderen naar de middelbare school kunnen.

Via de actie warm Hart probeert Stichting Amuria voor dit project zoveel mogelijk stemmen te werven en zo kans te maken op een donatie. Het streven is om de donatie van €10.000 binnen te halen.

Roeleke van der Linden vertelt waarom juist haar goede doel dit financiële steuntje in de rug zo verdient: “We geloven dat onderwijs de sleutel is naar een betere toekomst en een machtig wapen tegen armoede. Hoe meer kinderen de middelbare school kunnen doorlopen, hoe beter de volgende generatie zich kan redden zónder onze hulp.”

Lezers kunnen een handje helpen door te stemmen op het doel van Stichting Amuria. Stemmen is gratis en kan tot en met 18 november 17.00 uur via: https://kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart/inzendingen/stichting-amuria

Wil je méér wil doen voor de stichting, bijvoorbeeld het persoonlijk sponsoren van een kind, neem dan contact op met info@amuria.nl. Meer informatie: www.amuria.nl

De Warm Hart Actie wordt jaarlijks door de KRO-NCRV georganiseerd omdat zij het belangrijk vindt een duurzame samenleving door te kunnen geven aan volgende generaties. Dat doen ze door in gesprek te gaan met elkaar en deze waardevolle verhalen te delen.

Afbeelding