Afbeelding
©Ruud van Velzen

Onderzoek schietincident in volle gang

Politie

ZEEWOLDE – Het politieonderzoek naar het schietincident op 5 oktober waarbij een 35-jarige man uit Harderwijk aan zijn been gewond raakte, is nog volop gaande. Dat meldt Miklós Coumou van de politie Zeewolde.

Na de schietpartij werd direct een groot onderzoek naar de vluchtende dader(s) opgestart. Daar werden veel eenheden op ingezet, waaronder een politiehelikopter. Dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding van mogelijke dader(s).

District recherche Flevoland heeft de zaak in onderzoek. “Mede door de vele getuigen en camerabeelden hebben we een berg aan informatie. Ik heb alle hoop dat de zaak wordt opgelost”, aldus de politieteamchef.

Het schietincident had een behoorlijke impact op de vele mensen die daar iets van hebben meegekregen. Burgemeester Gorter en de politie hebben diezelfde middag uit nazorg een rondje gemaakt langs de centrumondernemers en ze hun verhaal laten doen. Mensen die mogelijk iets gezien hebben en hun verhaal nog niet gedeeld hebben met de politie worden verzocht dit alsnog te doen (0800-8844). “En een advies aan mensen die gevolgen ondervinden van de gebeurtenis; schakel slachtofferhulp in”, aldus burgmeester Gorter.