Vlnr: Julius Lindenbergh, Arno van Gerven, Frank Burghout (Allianz), Ernst Jan Broer (voorzitter Watersportverbond), Harold Hofstra, Martijn van der Meulen.
Vlnr: Julius Lindenbergh, Arno van Gerven, Frank Burghout (Allianz), Ernst Jan Broer (voorzitter Watersportverbond), Harold Hofstra, Martijn van der Meulen. Foto: Yannick Schurwanz

Allianz Regatta naar Almere als onderdeel van Dutch Water Week

Sport

FLEVOLAND -  Vanaf 2022 wordt de Allianz Regatta gevaren vanuit Almere in de zuidelijke kom van het IJsselmeer/Markermeer. Het evenement vindt volgend jaar plaats van 27 mei tot en met 5 juni. Dat meldt het Watersportverbond. 

De beste zeilers ter wereld strijden in de World Cup, onderdeel van de Hempel World Cup Series, in de tien olympische klassen inclusief het nieuwe kitefoilen en windfoilen. De ambitie is om de week van het evenement uit te laten groeien tot de Dutch Water Week, waar watersport in al zijn pluriformiteit  samenkomt.

Het evenement vindt plaats in de wateren voor Almere en Lelystad. Op verschillende plekken op het water worden wedstrijden gehouden in een aantal moderne maar ook in de langer bestaande zeilklassen. Er worden demonstraties van het nieuwe urban watersporten georganiseerd en er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

Vanuit Almere zal een koppeling gemaakt worden met de Floriade en wordt de XL-versie van Optimist on Tour georganiseerd. Het is ook de ambitie om beurzen en anderen evenementen op en aan het water (b.v. kano/sup-toertochten, motorbootevenementen, kanopolowedstrijden) aan de Dutch Water Week te koppelen, evenals publiekstrekkers in extreme watersporten. Eigenlijk zijn alle evenementen met een link naar water welkom om zich aan de Dutch Water Week te verbinden. Het Watersportverbond roept geïnteresseerden op zich aan te melden.