Afbeelding
Eigen foto

Kinderen steeds vaker bijziend: check hun ogen

Zakelijk

Zeewolde – Kinderen zijn steeds vaker en steeds sterker bijziend. Dit wordt veroorzaakt doordat onze kinderen steeds meer dichtbij kijken op o.a. beeldschermen en daarnaast minder buiten spelen. Minder bekend zijn de gevolgen van (hoge) bijziendheid op latere leeftijd. Zeezicht optiek & optometrie roept ouders en verzorgers op om de ogen van hun kind te laten checken tijdens de #OogCheckWeken van 1 tot en met 31 oktober 2021.

Bijziendheid wordt ook wel ‘myopie’ genoemd. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. De ogen van kinderen zijn nog in de groei. Bij veel dichtbij kijken past het kinderoog zich daarop aan en wordt veraf kijken steeds lastiger. Vooral tussen de 6 en 17 jaar lopen kinderen het meeste risico op progressieve myopie (snel bijziender worden).

Wat hier het risico van is? Optometrist Mendy Snel legt het uit: “Uit onderzoek blijkt dat bijziendheid gerelateerd is aan verschillende oogaandoeningen. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Bijziendheid kun je niet terugdraaien, maar je kunt het wél op tijd herkennen en proberen om verergering te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, bijvoorbeeld nachtlenzen of speciale brillenglazen. Dit begint bij het regelmatig laten checken van de ogen van je kind bij een optometrist. Net zoals dat je regelmatig een bezoekje aan de tandarts brengt.”

Laat je kind checken op bijziendheid tijdens de OogCheckWeken van 1 t/m 31 oktober 2021 en leer hoe je voor zijn/haar ogen kan zorgen.

Meer informatie:
Zeezicht optiek en optometrie
Raadhuisplein 14, Zeewolde
Tel. 036-5226917

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30