Afbeelding
Eigen foto

Twee burgemeesters op basisschool ‘t Wold!

Cultuur

ZEEWOLDE – Basisschool ’t Wold kijkt terug op een Kinderboekenweek met een gouden randje. Er werd voorgelezen, toneel gespeeld en gedanst. In de gangen kon geneusd worden in prachtige bekroonde boeken. Je kon hersenen horen kraken bij het oplossen van de foto-opdracht! En er waren ouders en andere betrokkenen gestrikt voor het geven van presentaties over hun beroep.

Zo kwamen er een ambulancemedewerker, politieagent, textieldeskundige en kunstenaars in de klassen. En alles mocht gevraagd worden! Dat gold ook voor de afsluitende presentatie van burgemeester Gorter. De burgemeester van Zeewolde werd welkom geheten door burgemeester Jade van ‘t Wold. De kleuters vroegen hem de hemd van het lijf. Wat doet een burgemeester eigenlijk? Is uw ketting van goud? Waar woont u? Hebt u ook een fiets? In groep 7 waren de vragen inhoudelijk van aard; Wat doet u als er een noodsituatie is? Welke opleiding hebt u gedaan? Wilde u altijd al burgemeester worden?

De burgemeester kreeg tevens een sleutel aangeboden voor toegang tot het 40ste schooljaar van ’t Wold. Het jubileum zal in de loop van het schooljaar gevierd worden.