Afbeelding
Lego-WeDo

Bouw je eigen robot met Lego WeDo

Cultuur

ZEEWOLDE - Hou jij van Lego en van computers? Dan is de workshop Lego WeDo echt iets voor jou! Kom op woensdag 3 november naar de workshop Bouw je eigen robot met Lego WeDo in FlevoMeer Bibliotheek. De workshop is van 15.00 tot 16.30 uur.

Tijdens deze twee uur durende workshop gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Kinderen leren de basisfuncties van Lego WeDo. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die de kinderen langs de bouwinstructies leidt. Met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Voor wie
Met Lego WeDo kunnen kinderen vanaf 7 jaar leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

Kaarten bestellen kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie in de bieb. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

Meer over Bibliolab
Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.