'Ik maak ook al Muziek!'
'Ik maak ook al Muziek!' Muziekschool Zeewolde

Muziekschool Zeewolde lanceert Ouder-/Kindcursus

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE – Het aanbod aan oriëntatie- en aanloopcursussen van Muziekschool Zeewolde is altijd ruim geweest. Er wordt breed ingezet op gerichte en professionele aandacht voor muziek maken met jonge kinderen, via korte en wat langere cursussen en lessenseries als ‘Spelen met muziek’, ‘Ontdek muziek’ etc., naast het meer reguliere AMV-onderwijs dat zowel binnen- als buitenschools wordt verzorgd. Met de nieuwste cursus heeft de school een primeur, want die is voor kind én (groot-)ouder. 

“Ja”, beaamt docente Anja Oosterbeek, “dat is nog niet eerder gebeurd, een cursus van 10 lessen voor kind én ouder, en dat mag natuurlijk ook een grootouder zijn. Graag zelfs!” Ze legt uit dat op deze manier lesgeven een specialisme is waarvoor AMV-docenten een Post HBO-opleiding kunnen volgen via de Stichting Muziek op Schoot. “Ik volg momenteel die opleiding, hoop binnenkort af te studeren, en in het kader daarvan ben ik al actief met het geven van dit soort lessen. Heel leuk om te doen!” 

De lessen voor ouder en kind worden gegeven voor twee leeftijdsgroepen. ‘Ik maak ook al Muziek!’ is voor kinderen van 2 en 3 jaar, ‘Samen spelen met muziek’ heeft kinderen van groep 1 (4 jaar) als doelgroep. “Aanmelding daarvoor is vanaf dit moment mogelijk”, aldus Anja, “en voor de daadwerkelijke start wachten we dan nog even de drukke maand december af. Sinterklaas en Kerst zijn voor de kleinsten per slot intensieve feesten. In januari, als het allemaal weer wat bedaard is, hopen we te kunnen starten.” Moeten ouders of grootouders zelf muzikaal zijn om ‘mee te kunnen’? “Welnee, daar gaat het helemaal niet om!”, lacht Anja. “Liedjes, spelletjes, simpel maar effectief. Kinderen zien overal mogelijkheden. Geef ze een krant, of een afwasteiltje en twee lepeltjes, en daar gaan we. Dat leren zien en meedoen is verschrikkelijk leuk, en iedereen kan het.” Meer informatie over deze cursussen op https://www.muziekschoolzeewolde.nl/ouder-kind/

Dit is een partnerbijdrage van:
Muziekschool Zeewolde
Corridor 76, Zeewolde
Info@muziekschoolzeewolde.nl
www.muziekschoolzeewolde.nl